AcasăNewsIohannis a devenit obsedat de Guvernul Grindeanu

Iohannis a devenit obsedat de Guvernul Grindeanu

Klaus Iohannis si-a continuat cruciada de demonizare a Guvernului Grindeanu si la DIICOT, institutie care si-a prezentat ieri bilantul pe 2016. Klaus Iohannis isi joaca pana la saturatie cartea de mare aparator al Justitiei siluite de PSD. Scenariu in care Guvernul Grindeanu trebuie tocat cat mai des cu putinta pentru ca nu cumva subiectul sa se raceasca.

“Diavolul” de la Victoria

Astfel setat, Iohannis a descins, ieri, la DIICOT, unde s-a straduit sa-i atate pe procurori impotriva Guvernului: ”Recentele initiative ale Executivului in ceea ce priveste modificarea legislatiei penale ar fi avut drept consecinta nu numai scaderea in intensitate a luptei anticoruptie, ci si repercusiuni grave si asupra spetelor aflate in competenta DIICOT”. Iar odata demonizati guvernantii, Iohannis a trecut la perierea procurorilor: ”Am apreciat promptitudinea cu care institutia dumneavoastra a reactionat in mod public, semnaland faptul ca adoptarea unor asemenea acte normative ar creste riscul aparitiei unor conditii favorizante pentru fenomenele infractionale”.

Cu usile inchise

Desi i-a oferit ocazia de a tavali inca o data Guvernul Grindeanu, bilantul DIICOT nu s-a desfasurat in conditii optime pentru un presedinte a carui unica preocupare este goana dupa popularitate. Concret, bilantul a avut loc cu usile inchise, ca urmare a deciziei luate de seful DIICOT Daniel Horodniceanu dupa ce, anul trecut, institutia a fost acuzata de ”festivism”. Pentru a drege acest inconvenient si a-si asigura o asistenta cat mai consistenta, Klaus Iohannis si-a completat iesirea de la DIICOT cu o conferinta de presa tinuta, cateva ore mai tarziu, pe prispa proprie de la Cotroceni.

Impins de la spate, a promulgat bugetul

Tras de maneca de premierul Sorin Grindeanu, presedintele a promulgat, in cele din urma, bugetul. ”Deja suntem foarte intarziati”, a avertizat seful Guvernului, care a adaugat si ca acesta intarziere afecteaza buna functionare a ministerelor, a administratiilor judetene si a celor locale – intr-un cuvant intreaga functionare a statului. Culmea este ca Iohannis a fost imboldit sa promulge cat mai repede bugetul si de liberalul Lucian Isar, care desi critica proiectul intocmit de PSD recunoaste cu mult cinism ca amanarea promulgarii lui ”nu mai renteaza”. Subliniind ca exista prevazute credite de angajament ”de o suma nemaivazuta de peste 50 de miliarde”, Iohannis a dat unda verde bugetului. “Cer Guvernului trei lucruri: responsabilitate, responsabilitate si responsabilitate”, a afirmat vesel Iohannis, frecandu-si parca palmele ca a mai “rezolvat” o problema a tarii.

author avatar
Simona Badulescu
96 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger