AcasăNewsIohannis a cerut sa se verifice legalitatea propunerii Adinei Florea la conducerea...

Iohannis a cerut sa se verifice legalitatea propunerii Adinei Florea la conducerea DNA

Ajuns la Bruxelles, unde va participa la Consiliul European, presedintele a fost intrebat daca va accepta propunerea venita din partea ministrului Justitiei, pentru sefia DNA.

„Romania nu poate sa faca pasi inapoi in lupta anticoruptie, este inadmisibil si nu voi accepta nicioada asa ceva”, a sustinut in prima faza Iohannis.

„DNA are nevoie in frunte de o persoana independenta, hotarata sa-si asume aceasta lupta dificila, grea, dar o lupta dreapta”, a mai punctat seful statului, inainte de a aduce in discutie avizul consultativ negativ dat de Sectia de procurorui de la Consiliul Superior al Magistraturii desemnarii Adinei Florea pentru functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie. In acest sens, Iohannis a anuntat ca a cerut echipei de la Cotroceni sa faca verificari in privinta legalitatii propunerii in cauza. „Avem un aviz negativ de la CSM, aviz care contine cateva lucruri care trebuie sa ne dea foarte, foarte mult de gandit, chestiunea ma preocupa (…) am solicitat Departamentului de resort sa verifice legalitatea acestei propuneri, dupa care putem sa vorbim mai mult”, a conchis Klaus Iohannis.

239 afisari

1 COMENTARIU

  1. „DNA are nevoie in frunte de o persoana „!!!!
    Cat de independenta a fost Kovesi?????!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger