Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Iohannis a anuntat: nu o revoca pe Kovesi de la sefia DNA

Iohannis a anuntat: nu o revoca pe Kovesi de la sefia DNA

Autor:

Klaus Iohannis a anuntat, in urma cu doar cateva momente, ca a decis sa respinga propunerea de revocare a sefei DNA, formulata in urma cu aproape doua luni de catre ministrul Justitiei.

 

iohannis 2 350x214 Iohannis a anuntat: nu o revoca pe Kovesi de la sefia DNATrecand in revista faptul ca la jumatatea lui februarie ministrul Toader i-a trimis propunerea de revocare a procurorului-sef al DNA, “impreuna cu raportul privind activitatea manageriala a DNA” si ca “aceasta propunere este doar un prim pas dintr-o procedura in cadrul careia ultimul cuvand il are conform legii, presedintele”, dar si ca o luna mai tarziu a primit si avizul Consiliului Superior al Magistraturii, care “insa a ajuns la cu totul alta concluzie decat asa-zisul raport al dlui ministru – avizul CSM, dupa cum stim, a fost unul negativ” si ca “acest aviz nu poate fi tratat ca simplu elemnet facultativ, aditional, chiar daca avizul nu obliga, el in niciun caz nu poate fi ignorat”, Klaus Iohannis a transmis ca a constatat ca “doua autoritati ale statului, respectiv ministrul, Ministerul Justitiei si CSM ajung la concluzii diametral opuse“.

Totodata, pana sa isi anunte decizia, seful statului a precizat ca a cerut departamentelor de specialitate de la Presedintie “o analiza si cateva propuneri”.

Iohannis a continuat spunand ca “analizand motivele pentru care ministrul Justitiei solicita revocarea procurorului sef al DNA, am constatat ca autorul raportului, raport care a insotit propunerea, considera ca acesta este, citez, „o luare de pozitie” fata de dezbaterile publice din ultimul an, ceea ce, clar, induce perceptia ca evaluarea ministrului Justitiei poate fi subiectiva. Aceasta perceptie este intarita si de prezenta in cuprinsul raportului a unor aspecte referitoare la cariera profesionala a ministrului Justitiei”.

Concluzia anuntata la finalul declaratiei de presa facute de Klaus Iohannis a sunat astfel: “drept urmare, motivele de revocare prezentate de ministrul Justitiei nu au fost de natura sa ma convinga. De altfel, in mare parte, ele nici nu corespund prevederilor legale aplicabile. In concluzie, nu voi da curs propunerii ministrului Justitiei de revocare a doamnei Kovesi, procuror sef al DNA”.


1 Comentariu la Iohannis a anuntat: nu o revoca pe Kovesi de la sefia DNA

  1. Sorel

    O fi el subiectiv dar e executiv. Si ăla cand da gol e subiectiv. Si-a asumat executia loviturii.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!