AcasăNewsIoan Niculae, sechestru asigurator extins

Ioan Niculae, sechestru asigurator extins

Omul de afaceri Ioan Niculae a fost chemat, ieri, la DIICOT, unde procurorii l-au anuntat ca a fost extins sechestrul asigurator asupra altor bunuri ale acestuia, in dosarul Romgaz, in care prejudiciul este de peste 130 de milioane de euro.

Ioan Niculae a instrainat mai multe bunuri aflate sub sechestru asigurator

La DIICOT au fost chemate si fosta sotie lui Ioan Niculae, Domnita Niculae, dar si actuala iubita, Nicoleta Mariana Toncea. Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii au pus sechestru asigurator asupra unor noi bunuri ale lui Ioan Niculae, reprezentant al SC Interagro SA, si Domnitei Niculae (fosta sotie), respectiv un imobil situat in localitatea Busteni, precum si asupra unui teren care ii apartine Nicoletei Toncea (actuala iubita).

Cum salveaza Niculae romanii de la moarte

Inainte de intalnirea cu procurorii, Ioan Niculae a declarat ca nu are nicio logica decizia anchetatorilor de a schimba acuzatia de subminare a economiei nationale in instigare la abuz in serviciu. Initial, Ioan Niculae a fost pus sub acuzare in acest dosar, alaturi de alte 40 de persoane, pentru savarsirea infractiunilor de complot si subminarea economiei nationale. Acuzatiile au fost schimbate apoi in sustragere de sub sechestru, instigare la abuz in serviciu si spalare de bani. La intrarea in sediul DIICOT, Niculae a aratat ca nu intelege rostul acestui dosar si ca, strict din punctul sau de vedere, nu a facut nimic ilegal. Mai mult, a precizat Niculae, Romania consuma doar o treime din gazul exploatat la nivel national iar, daca acesta nu este consumat, exista riscul aparitiei de explozii ce ar putea implica si morti, din cauza presiunii foarte mari a gazelor. Ioan Niculae a mai aratat ca nu se considera vinovat pentru ca practic Guvernul Romaniei l-a invitat la masa tratativelor iar el nu a facut decat sa deruleze o afacere. Potrivit procurorilor, Varujan Vosganian si Adriean Videanu, in perioada in care au fost ministri ai Economiei, au aprobat si sustinut in Guvern mai multe acte pentru a sprijini interesele financiare ale lui Ioan Niculae si au folosit unitatea nationala de interes strategic SNGN Romgaz in interesul privat al SC Interagro SA – firma a omului de afaceri -, producand un prejudiciu de aproximativ 130 milioane de dolari.

 

author avatar
National
776 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger