AcasăNewsIoan Niculae, condamnat la inchisoare cu executare in dosarul "Mita la PSD"!

Ioan Niculae, condamnat la inchisoare cu executare in dosarul „Mita la PSD”!

Magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti au decis, joi, condamnarea afaceristului Ioan Niculae la doi ani si jumatate de inchisoare cu executare, in dosarul „Mita la PSD”.

Patronul clubului de fotbal Astra Giurgiu este acuzat ca a finantat ilegal campania electorala a lui Mircea Geoana de la alegerile prezidentiale din 2009.

Niculae, considerat cel mai bogat roman, este acuzat ca a finantat campania respectiva cu un milion de euro prin intermediul bunului sau prieten, Gheorghe Bunea Stancu, fostul presedinte al Consiliului Judetean Braila.

De altfel, si Bunea Stancu a fost condamnat, joi, la trei ani de inchisoare, cu executare, in acelasi dosar. Iar decizia este definitiva.

Initial, cei doi fusesera achitati in acest dosar, dar procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au contestat decizia data in urma cu aproximativ doi ani.

Situatia s-a schimbat total dupa ce unul dintre procurorii DNA a valorificat o sincopa a afaceristului Ioan Niculae. Initial, afaceristul sustinea ca nu i s-a cerut niciodata sa finanteze o campanie electorala, dar joi, in fata magistratilor, Niculae a recunoscut ca „Viorel Hrebenciuc m-a intrebat daca sunt de acord sa finantez campania lui Mircea Geoana. Nu a precizat sub ce forma. Eram surprins de propunere, era pentru prima data. Am spus ca as putea sa sponsorizez, dar sa fie legal si platit prin banca. A ramas ca ma va cauta ulterior. Nu a mai revenit”.

Reactia procurorului a fost prompta: „A spus initial ca nu i s-a cerut niciodata sa sponsorizeze un partid. Dintr-o data si-a adus aminte ca da”.

author avatar
Cristi Ionita
159 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger