AcasăNewsIoan Niculae: „Oltchim moare, poate sa vina si Mafalda”

Ioan Niculae: „Oltchim moare, poate sa vina si Mafalda”

Ioan Niculae sustine ca lichidarea voluntara – vanzarea la bucata - este singura sansa pentru Oltchim

Omul de afaceri Ioan Niculae, desemnat ieri cel mai bogat om din Romania, a avertizat ca Oltchim nu mai este viabil si ori se vinde „la bucata”, ori falimenteaza.

Ioan Niculae sustine ca lichidarea voluntara – vanzarea la bucata - este singura sansa pentru Oltchim

Combinatul Oltchim nu se poate privatiza in forma actuala si la nivelul datoriilor pe care le are in prezent, crede omul de afaceri Ioan Niculae.  „Oltchim moare, nu mai este viabil, poate sa vina si Mafalda. La un nivel al datoriilor de 750 de milioane de euro  nu-l mai cumpara nimeni, mai ales daca i-ai distrus si sursa principala de materii prime (inchiderea Arpechim – n.r.). Singura solutie ar fi lichidarea voluntara, vanzarea separata a  fiecarei fabrici din combinat si viabilizarea acestora”, a declarat ieri Ioan Niculae.

Datorii, solutii si conditii

In prezent, Oltchim insumeaza, oficial, datorii de 2,59 de miliarde de lei (581 de milioane de euro, dintre care 149 de milioane de euro catre Electrica) si asteapta un ajutor de stat de 20 de milioane de euro, pentru a putea reporni corespunzator activitatea. Premierul Victor Ponta are in vedere privatizarea combinatului „cu dedicatie”, adica vanzarea Olchim catre un investitor strategic, in „carti” fiind compania energetica ruseasca TISE, dar cu o conditie: asumarea datoriilor combinatului (mai putin cele catre stat).

Ioan Niculae are o avere de 1,1 miliarde de euro

Topul Forbes 500 Miliardari ai lumii, lansat ieri la Bucuresti, are un singur roman in clasamentul international, pe  Ioan Niculae, proprietarul grupului de firme Interagro, cu o avere estimata la 1-1,1 miliarde de euro, in crestere cu 100 de milioane de euro fata de editia anterioara.  In clasamentul celor mai bogati romani, Niculae este urmat de:  Frank Timis – cu o avere de 900-950 de milioane de euro, Dinu Patriciu – 800-900 de milioane de euro, Dan Grigore Adamescu – 700-730 de milioane de euro, Ion Tiriac – 700- 730 de milioane de euro etc.

author avatar
Arpad Dobre
377 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger