Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Ioan-Aurel Pop, noul presedinte al Academiei Romane

Ioan-Aurel Pop, noul presedinte al Academiei Romane

Autor:

Academia Romana si-a ales, ieri,  in Adunarea Generala, presedintele. Acesta este acad. Ioan-Aurel Pop, care a obtinut 86 de voturi. Pe locul al doilea s-a situat acad. Victor Voicu, cu 56 de voturi.

 

academia 720x406 Ioan Aurel Pop, noul presedinte al Academiei Romane

Istoric, autor a peste 50 de carti, vorbitor de franceza, engleza, italiana, germana si maghiara, Ioan-Aurel Pop a fost distins cu numeroase premii nationale si internationale.

Mandatul de presedinte al Academiei Romane are o durata de patru ani, iar un membru titular poate detine aceasta functie de doua ori. Presedintele isi va prelua prerogativele dupa 15 zile de la data alegerilor, informeaza prestigiosul for. Vineri, 20 aprilie 2018, vor avea loc alegerile pentru celelalte functii din Ioan-Aurel Pop (63 de ani) este istoric si s-a nascut in satul Santioana, judetul Cluj, a absolvit Liceul ”ndrei Saguna” din Brasov si a urmat cursurile Facultatii de Istorie si Filosofie a Universitatii ”Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, pe care le-a incheiat ca sef de promotie. A desfasurat o bogata activitate didactica: asistent, lector, conferentiar; din 1996, este profesor la Departamentul de istorie medievala, premoderna si istoria artei a Universitatii ”Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, iar din 2012 este rector al acestei universitati. Profesor invitat la Universitatea din Pittsburgh, S.U.A. (1991-1992), INALCO din Paris (1998), Universitatea din Trento (2001) si Universitatea Ca’ Foscari din Venetia (2003-2008). In perioada 1994-1995 a fost directorul Centrului Cultural Roman din New York, iar intre 2003 si 2007 directorul Institutului Roman de Cultura si Cercetare Umanistica din Venetia.


2 comentarii to Ioan-Aurel Pop, noul presedinte al Academiei Romane

  1. Emil Aluas

    Emil Aluas · President-Founder la PRO WEST Foundation
    In numele ardelenilor si banatenilor: “Felicitam pe D-l Ioan-Aurel Pop pentru functia de Presedinte al Academiei Romane”. Personal il consider mai degraba un intelectual ardelean citit. Ceva normal pentru generatia noastra. Intre noi, il iertam pentru fosta lui apartenenta la PCR, etc.. Speram ca NU a fost si el racolat de securitate. (N. B. Ne-am cunoscut mai bine in SUA unde m-a vizitat acasa). Pentru mine, pentru noi, clujenii, chiar cei mult mai tineri decat noi, exista lipituri in jururl lui Ioan-Aurel Pop, care sunt indvizi fara ID. Ei, lipiturile, spun ca sunt clujeni. Gresit. Sunt lipituri venetice, care s-au “strecurat” pana la, si prin Cluj. Prof. Emil Aluas, Presedinte-Fondator, Fundatia PRO WEST, Cluj-Budapesta.

  2. Alzara 1918

    In sfârșit o alegere justificată !
    Succes !


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!