AcasăNewsInvitatie catre Iohannis: „Du-te dracului!”

Invitatie catre Iohannis: „Du-te dracului!”

Cine pe cine simpatizeaza? Cine pe cine injura?

Cuvintele nu imi apartin. Cand e vorba de Klaus Iohannis caut sa ma abtin, pentru ca nu are rost sa-mi stric repertoriul demn de un Pulitzer al injuraturilor – deca ar exista – pe  un dulap sasesc cu obraz de furnir, cum spunea deunazi un mare ziarist. Vorbele apartin celui despre care colegul meu, Razvan Boanchis, spunea ca este „o consecinta a nesimtirii din Pshiatrie”. Adica, Rares Bogdan. Eu, mai putin talentat, i-am spus astuia ca este rezultatul unui film ratat caci, daca se ducea totusi la film, in loc sa-l faca pe Rares, maica-sa ar fi facut Romania mai fericita cu un demagog mai putin.

<strong> <strong>Cine pe cine simpatizeaza Cine pe cine injura<strong>

Ma gandesc insa ca Iohannis este liderul suprem al PNL, nu Orban. In caz contrar, l-am fi vazut pe presedinte gudurandu-se pe la botinele lui Ludovic, sa-l mai bage si pe el in seama. Si ma mai gandesc ca Iohannis este seful de facto, pentru ca Gorghiu si Turcan i-au carat oala niste ani buni, si nu invers.

Atunci sau acum?

Vorbele lui Rares Bogdan nu sunt foarte vechi. Au fost rostite de gluma proasta a politicii liberale in urma cu doi ani, la una din emisiunile lui de patriotism de taraba. Liviu Plesoianu doar si-a adus aminte de ele si le-a repus acum pe tapet. „Liderii PNL sunt o rusine”, glasuia metrosexualul care credea ca el si Dealul Feleacului sunt centrul Universului. „Sa-i ia dracu’!”, zbiera clovnul care se speria de comuna asta cu metrou si credea ca securistii il urmaresc pe Calea Victoriei si din scrumierele de la Athénée Palace. „Nu ma intereseaza ce vor sa zica martafoii din conducerea PNL, sa taca din gura!”, urla ca disperatul pacientul fugit din spital la ora tratamentului cu clisme antidepresive. „Liderii PNL sunt o rusine, sa taca din gura!”. Pai asa ma gandesc si eu, Bogdane, dar lamureste-i pe cei care inca mai casca gura la tine: cand erai sincer, atunci sau acum?

Martafoiul presedinte al Romaniei

Sub steagul liberalilor nu este nimic nou. Nimic nou, vreau sa zic, in afara de aceasta eclipsa care acopera total mostenirea politica si bunul-simt al Bratienilor. Printr-o incrucisare necontrolata intre  Iohannis si Ludovic Orban a vazut lumina zilei Rares Bogdan, liberal parat si patriot de mucava. Il doare pe el de Romania cum ma doare pe mine ca isi epileaza gleznele. Va lupta pana nu va mai vedea nimic din PSD. Maestre, si sper sa nu te superi ca ma adresez cu asemenea apelative, iti falfaie vreo lampa?

Trecerea de la Avram Iancu la liberalismul de sant se face prin Rares Bogdan

N-ai cum sa nu-i vezi, sunt vreo 800.000 de oameni peste care nu poti trece cu vederea. Daca adaugi si simpatizantii, poti sa nu mai mergi la europarlamentare si, cand zic asta, ma gandesc la ce scor de maidan o sa manance bataie partidul tau cu lideri dracuiti de tine inca de acum doi ani. Le-ai zis bine „martafoi”. Astept doar clipa aia in care, intr-un moment de sinceritate, vei fi la fel deschis si, intr-un discurs din ala de-al tau, la care natiunea nu-si mai poate retine pantecaraia de ras, sa i te adresezi presedintelui cu „martafoiul Iohannis”. Ca-l vei invita sa-l ia dracu’ nu ma intereseaza, romanii stiu alte indemnuri, mai spumoase si mai pline de esenta.

Liderii PNL sunt o rusine

Superb discursul de la Madrid, bai, maestre de la Manastur. Nu-ti spun si rima, sunt baiat decent. I-ai scos din amortire pe totii pestii si curvele fugite din tara din cauza guvernarilor succesive ale PSD. Inclusiv pe cei care se aduna zilnic in „Plaza de los rumanos”, in speranta ca vreun spaniol ii va angaja cu ziua la te miri ce.

Ludovic Orban mai are putin si crede ca Bratianu i-a lasat partidul mostenire

Cred ca si astia au plecat din tara tot din cauza PSD. Mare realizare pentru ei, aici stateau degeaba, acolo asteapta degeaba. I-ai sucit genial din cuvinte pe toti, dar nu le-ai spus si ce le oferi daca vin acasa. Daca nu era PSD pe care sa-l iei la pumni, pe ce naiba iti mai faceai reclama? La tine, campanie inseamna „Jos PSD!” si „Jos Dragnea!”, dar n-ai scos niciun cuvant despre ce inseamna politica liberala pentru ocuparea fortei de munca. Ai dreptate, si nu de acum, „Liderii PNL sunt o rusine”. Mi se pare mie sau l-ai bagat si pe Iohannis in cloaca Orban, Busoi, Turcan si alti din astia pe care sa-i ia dracu’?

Barbate si cultura

Una peste alta, e bine, maestre, ca inca de acum doi le-ai zis viitorilor camarazi ce gandesti despre ei.  Romanii te vor aprecia la europarlamentare, dar pana nu ajungi la lucruri serioase nu vor pune stampila pe partidul in care te-ai insinuat. Ce e aia „sa-i ia dracu’?” Numai atata poti? Fii barbat pana la capat, Bogdane, zi-le de mama, de orice de la mama sau dimprejurul ei, nu te rezuma la fleacuri, la chestii din astea evazive. Daca nu-ti incepi discursurile cu „vascrisu’ mamii voastre de farfuze”, pe mine sa nu contezi la simpatie. Si nu uita sa citezi autorul, chiar daca n-a fost liberal sau ruda cu tine sau cu Iohannis. Macar da-te istet, daca tot ai inceput asa, sa vada Romania ca esti plin de barbatie si cultura.

author avatar
Valentin Boeru
3.713 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger