AcasăNewsInvatator injunghiat in Franta in numele ISIS

Invatator injunghiat in Franta in numele ISIS

In timp ce politia il cauta pe agresor, ministrul francez al Educatiei a denuntat un ”act inadmisibil”

Un invatator a afirmat ieri ca a fost atacat  cu un cutter si cu o foarfeca in scoala publica Jean Perrin din Aubervilliers (Seine-Saint-Denis), de un barbat care a invocat gruparea Stat Islamic, relateaza Huffington post. Agresiunea ar fi avut loc la ora 7.30, inainte de intrarea elevilor, in timp ce dascalul isi pregatea cursul.

In timp ce politia il cauta pe agresor, ministrul francez al Educatiei a denuntat un ”act inadmisibil”

Invatatorul a declarat ca agresorul a venit cagulat, purta manusi, o bluza alba si bocanci tip ranger. El ar fi fost lovit mai intai cu pumnii apoi agresorul a luat de pe masa o foarfeca si un cutter cu care l-a ranit la gat si la nivelul abdomenului, clamand: ”Este ISIS, acesta este un avertisment”. Presa internationala a relatat imediat despre acest caz. Ieri, ministrul francez al Educatiei, Najat Vallaud-Belkacem, a venit la locul declaratei agresiuni ”un act inadmisibil”. Invatatorul (45 de ani) a fost spitalizat, in timp ce politia a incercuit zona fiind pe urmele ”atacatorului”. Stuipoare: Ieri, in cursul serii, Parchetul din Paris a afirmat ca acesta a declarat ca a inventat totul, neexistand, de fapt , nici un agresor, informeaza AFP. Potrivit unor surse judiciare, dascalul s-a ”automutilat”. Anchetatorii incearca sa determine daca acesta sufera de afectiuni psihice. In numarul din luna trecuta, revista francofona de propaganda ISIS Dar-al Islam, i-a calificat pe angajatii Educatiei drept ”dusmani ai lui Allah”, acuzati ca ”predau laicitatea” si sunt ”in razboi deschis contra familiei musulmane”.

70 de angajati ai aeroporturilor pariziene, scosi din functie pentru radicalizare

Dupa atentatele din 13 noiembrie, 15 angajati care lucrau pe aeroporturile Roissy si Orly au ramas fara acreditare din cauza ”comportamentului ingrijorator”, a anuntat Augustin de Romanet, PDG-ul societatii Aeroport de Paris (AP), care gestioneaza cele doua mari aerogari, informeaza Le Figaro. El a adaugat ca peste 70 de agenti de securitate din cei 85.000 care lucreaza in zonele cele mai securizate de pe aeroporturile Roissy si Orly au ramas fara legitimatie de la inceputul anului, in special pentru ”tendinte de radicalizare”. Cei vizati insa lucrau pentru societati subcontractante, nu pentru AP, si se ocupau de bagaje, alimentarea avioanelor si interventii pe piste, dar, fireste, aveau acces in aceste zone de securitate.

In fata amenintarii teroriste, Belgia isi modifica Constitutia

Potrivit radio Contact, autoritatile belgiene au aprobat un pachet de 18 masuri antiteroriste, in special autorizand politia sa faca perchezitii la domiciliul presupusilor teroristi 24 de ore din 24, legislatia in vigoare interzicand aceste proceduri intre orele 21 si 5, informeaza Sputnik. Un mandat de perchezitie va  fi obligatoriu insa. Pe de alta parte, durata arestului preventiv pentru presupusii criminali va creste de la 24 la 72 de ore, fiind extinse si competentele serviciilor secrete si inasprite masurile contra celor suspectati ca vor sa plece in Siria.

author avatar
Tudor Borcea
101 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger