AcasăNewsInundatii ucigase in Sicilia

Inundatii ucigase in Sicilia

Oamenii au fost prinsi in capcana in propriile case

In Sicilia, comuna Casteldaccia este in doliu. 12 persoane, din care o familie de noua persoane, si-au pierdut viata in aceasta regiune apropiata de capitala Palermo.

Oamenii au fost prinsi in capcana in propriile case

Puternicele ploi din noaptea de sambata spre duminica au facut ca raul Milicia sa iasa din matca si sa inunde rapid comuna Casteldaccia, oamenii fiind prinsi in capcana in camere. Corpurile a noua membri ale unei familii, intre care copii cu varste de 1, 3 si 15 ani au fost recuperate in timp ce alte trei persoane ale familiei au reusit sa scape in ultimul moment. Celelalte sase victime au varste cuprinse intre 32 si 65 de ani. ”Este o tragedie imensa”, a declarat primarul din Casteldaccia, Giovanni Di Giacinto. Alte doua persoane de origine siciliana care traiau in Germania, un barbat si o femeie, au fost gasite fara viata, blocate in masina, in regiunea Agrigente. Strazile au devenit rauri de noroi dupa ce a plouat torential in ultimele zile in sudul Siciliei.

Pe multe drumuri nu se mai poate merge iar mii de oameni sunt izolati

Pe multe drumuri nu se mai poate merge, iar mii de oameni sunt izolati. Mai multe scoli din zonele devastate de viituri au fost inchise, iar locuitorii din zona au fost sfatuiti sa nu iasa din case daca nu au o urgenta.Armata a fost trimisa pentru a verifica in ce conditii se afla principalele drumuri din zona. Vanturile puternice si ploile violente au ucis cel putin 29 de persoane in ultima saptamana in mai multe regiuni din Italia. Dincolo de victime, patrimoniul natural din nord-estul peninsulei a fost devastat, milioane de arbori fiind dezradacinati. Ministrul italian de Interne, Matteo Salvini, a survolat ieri orasul alpin Belluno, constatand ”paduri distruse si un teritoriu devastat”. Ieri , nivelul de alerta era ridicat in sase regiuni italiene iar protectia civila a calificat situatia drept ”una din cele mai complexe situatii meteorologice din ultimii 60 de ani”. Saptamana trecuta, Venetia a cunoscut inundatii de amploare, cu rafale de vant de 180 km/h.

author avatar
Tudor Borcea
134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger