AcasăNewsInterviu in exclusivitate cu Fratii Musulmani despre viitorul tarilor arabe

Interviu in exclusivitate cu Fratii Musulmani despre viitorul tarilor arabe

Greu, foarte greu sa gasesti un membru al Fratilor Musulmani in Romania. Nu pentru ca n-ar fi, ci pentru ca nu vor sa se declare ca atare. In alte tari, ies in fata, pentru ca a venit timpul lor.

Interzisa in Siria, organizatia Fratii Musulmani cere sa fie recunoscuta ca partid politic

Marile puteri ii sustin, ii ajuta sa vina la putere in urma regimurilor schimbate de „primaverile arabe”.

Asa arata Bilad al-Sham in planurile Fratilor Musulmani

Ce vor sa puna in locul vacant al puterii Fratii Musulmani? Ne explica un membru al acestei organizatii, un sirian care a dorit sa-si pastreze anonimatul.

„Vrem expulzarea ambasadorului Siriei din Romania”

R: In primul rand, de ce doriti sa ramaneti anonim?

F.M.: Pentru ca in Romania, serviciile secrete inca au idei preconcepute despre aceasta organizatie.

R: Ce fel de idei preconcepute?

F.M.: E greu sa-si schimbe mentalitatea. Dupa cum se vede, desi comunitatea siriana a cerut imperios autoritatilor romane expulzarea ambasadorului Siriei, exponent al regimului care a omorat 20.000 de sirieni si inca mai omoara, nu s-a intamplat acest lucru. In Siria condusa de secta alawi si de Partidul Baas, partidul islamic Hizb al-Ikhwan al-Muslimun (Fratii Musulmani) este interzis. Daca autoritatile romane prefera sa-l pastreze pe ambasador, noi n-avem de ales decat sa ramanem in anonimat ca formatiune politica.

R: Opozitia siriana din Romania este insa foarte vocala si nu o interzice nimeni.

F.M.:Ne-am alaturat si noi acestei opozitii.

Intoarcerea la imperiul islamic

R: Credeti ca veti castiga alegerile dupa caderea regimului actual, avand o sustinere internationala?

F.M.: Votul populatiei conteaza. Nimeni nu trebuie sa fure revolutia. Dar suntem convinsi ca poporul sirian va opta pentru intoarcerea la Bilad al-Sham, cum se numea Siria pe vremea califatelor. Intoarcerea la imperiul islamic trebuie sa fie telul tuturor tarilor musulmane, ca singura solutie pentru salvarea traditiei, culturii islamice. Cum a fost pana la acordul secret Sykes-Picot din 1916 (n.r. acord intre Sir Mike Sykes, din partea Marii Britanii si Francois Georges-Picot, din partea Frantei, cu aprobarea Rusiei, prin care au fost divizate provinciile arabe incluse in Imperiul Otoman; astfel, Marii Britanii ii revenea controlul dintre Marea Mediterana si raul Iordan, porturile Haifa si Acr, Iordania si sudul Irakului, Franta capata sud-estul Turciei, nordul Irakului, Siria, Liban, iar Rusiei ii revenea Istanbulul, stramtorile turcesti si provinciile armene).

R: Un imperiu bazat pe Sharia, legea islamica. Credeti ca tinerii arabi doresc acest lucru, acum, in mileniul III?

F.M.: Tinerii vor intelege. Tarile arabe au incercat toate formele de guvernare: militara, sociala, regalitate. Niciuna nu s-a dovedit a avea raspuns pentru toate cerintele populatiei. Numai Sharia, legea islamica, are solutii pentru toate problemele din lumea araba. De 1500 de ani incoace, Sharia nu a facut niciun rau, nu a condus prin dictatura, nu a condus prin inselaciune, nici prin coruptie, si nici nu admite ca oamenii sa se zbata in saracie. Este si toleranta cu celelate religii. In Siria, crestinii, evreii si musulmanii au trait in buna intelegere.

Sharia, singura salvarea a culturii islamice

R: In Egipt, Fratii Musulmani sunt deja la putere. Stiti ca femeile au iesit in strada pentru a-si pastra dreptul constitutional de a nu mai fi maritate, de mici, de catre parinti? O reglementare pe care un parlamentar vrea s-o radieze, ca si pedeapsa pentru parintii care-si marita fetele minore. In Pakistan, un grup islamist, in numele Shariei, a macelarit 17 insi, 15 barbati si doua femei, care se distrau. Femeile dansau si barbatii bateau din palme tinand ritmul muzicii. Si exemplele pot continua.

F.M.: Nu pot fi asociate cele doua exemple. Cultura fundamentalismului este o miscare care ia uneori forme extreme si despre asta e vorba in exemplul din Pakistan. In Egipt e vorba de o traditie milenara, dar, ca orice traditie, nu poate fi pastrata daca poporul nu o mai vrea. In Siria s-a incercat sa se impuna renuntarea la crimele de onoare, care vin din negura timpului. Unii n-au vrut sa renunte.

R: Totusi, miscarea jihadista, cu aceste forme extreme de Sharia, formeaza mujahedini care lupta efectiv pentru inlaturarea regimurilor. Populatia nu stie sa lupte, dezertorii din armatele guvernamentale nu sunt suficienti si atunci greul luptelor il duc jihadistii. Daca, dupa schimbarea de regim, vor vrea sa-si impuna formele extreme de Sharia?

F.M.: Eu sunt convins ca ne vom putea intelege cu miscarea fundamentalista, pentru ca, la baza, pornim de la aceeasi mentalitate si avem acelasi tel: intoarcerea la imperiul islamic. Iar noi credem ca extremismul nu-si mai are loc in societatea moderna.

R: Si daca nu veti reusi?

F.M.: Vom reusi, pentru ca suntem puternici. Avem peste 22 de milioane de membri in lume, iar organizatiile islamice au inceput sa se uneasca pentru a se pune sub conducerea noastra. E mai bine pentru toata lumea ca tarile arabe sa fie conduse de Sharia, care poate si trebuie sa fie adaptata la prezent, in mod democratic.

„Europa va accepta Islamul”

R: Cum vedeti relatiile viitoare cu Occidentul?

F.M.: Occidentul a inceput deja sa manifeste intelegere fata de invatatura Islamului. Europa, in special, care a cunoscut Cartea Sfanta, va intelege Coranul, ultima revelatie a lui Dumnezeu si singura adevarata. Europa va accepta Islamul, pentru ca acesta nu acopera adevarul, ci il releva!

author avatar
Adina Mutar
1.458 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger