AcasăNewsIntentie pozitiva sau golaneala? Micutii vor fi monitorizati de parinti prin GPS

Intentie pozitiva sau golaneala? Micutii vor fi monitorizati de parinti prin GPS

Tinerii elevi au dat de o mare belea, nu vor mai putea chiuli de la scoala. Edilul Sectorului 5 vrea sa implementeze, in scoli, un nou sistem IT  pentru monitorizarea, prin dispozitive speciale cu senzor GPS, a elevilor in cazul carora parintii vor sa stie exact unde sunt in drumul spre scoala sau la terminarea cursurilor. Sistemul va fi detinut de cei de la Politia Locala si cu ajutorul camerelor de laut vederei aplasate in diferite zone vor putea supraveghea daca pustii chiulesc sau nu ajung la timp la scoala.  Initiativa este un laudbila daca se va intampla acest lucru. Problema se va pune daca acestea lucuri nu se vor concretiza in ceva bun si vor ramane doar bani frumosi aruncati pe apa sambetei.

 “Primaria va cumpara ceasuri cu cartela SIM, iar parintii vor fi notificati atunci cand, spre exemplu, copilul se abate de la drumul prestabilit de la scoala catre domiciliu sau pleaca de la scoala inainte de terminarea orelor de curs”, a detaliat autoritatile. Sistemul va permite monitorizarea a minimum 10.000 de dispozitive cu senzor GPS.  Primaria Sectorului 5 se pregateste sa se doteze cu un sistem IT si dispozitive dotate cu senzor GPS (smartwatch, smartphone, tableta s.a) prin care sa asigure un serviciu de monitorizare a copiilor care urmeaza cursurile unei institutii publice de invatamant din aceasta zona a Capitalei,  scopul demersului fiind cresterea gradului de siguranta si de protectie a acestora.

Atentie elevi!

Monitorizarea va fi posibila doar in baza unui consimtamant expres al reprezentantului legal al copilului (parinte/tutore) care urmeaza cursurile unei institutii publice de invatamant din sectorul 5. Prin acest de mers Primaria Sectorului 5 vrea sa descurajeze consumul de alcool, chiulul, abandonul. ”Cu ajutorul acestui sistem si al ceasurilor purtate de elevi, parintii vor fi notificati atunci cand, spre exemplu, copilul se abate de la drumul prestabilit de la scoala catre domiciliu sau pleaca de la scoala inainte de terminarea orelor de curs”, a detaliat un oficial din Primarie.

author avatar
Ramona Feraru
243 afisari

1 COMENTARIU

  1. Parca nu pot opri si cere unui tataie sa-mi cumpere o litra de spirt ca ma tie splina. O sa fuga tataie top gan cand o sa afle ca un țoi dedic la masaua lui.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger