AcasăNewsIntelegere de miliarde intre gigantii aurului

Intelegere de miliarde intre gigantii aurului

Numarul unu bate palma cu numarul doi

Grupul canadian Barrick Gold, cel mai mare producator mondial de aur, a anuntat ca intentioneaza sa fuzioneze cu rivalul american Newmont Mining, o tranzactie care ar da nastere unui colos in industria metalului pretios, cu o capitalizare bursiera de 40 de miliarde de dolari.

Numarul unu bate palma cu numarul doi

„Barrick Gold Corporation confirma ca studiaza posibilitatea de a fuziona cu Newmont Mining Corporation intr-o tranzactie bazata pe schimb de actiuni”, a informat grupul Canadian. Newmont si-a anuntat luna trecuta intentia de a cheltui 10 miliarde de dolari pentru a prelua un alt mare producator canadian de aur, Goldcorp, si a trece astfel in fata Barrick Gold pe pozitia de lider mondial al productiei de aur. Nu este prima data cand Barrick si Newmont au incercat sa fuzioneze,  ultima tentativa ( 2014)  a esuat in ultimul moment deoarece cei doi giganti nu au reusit sa ajunga la un acord cu privire la conducerea noii entitati. Directorii executivi ai  Barrick si Newmont se vor intalni saptamana asta in Florida la BMO Capital Markets, cea mai mare conferinta miniera din America de Nord, unde si-au anuntat prezenta peste 2000 de investitori mari. “Industria aurului are nevoie de o revizuire, are prea multe active si prea multe echipe de conducere”, a spus CEO Barrick, Mark Bristow. Nu suntem in pozitia de a comenta speculatiile, dar calendarul este interesant. Matematica simpla” sugereaza ca o intelegere Barrick-Newmont va produce mai mult de 10 milioane de uncii de aur pe an, la un cost total de sustinere de aproximativ 900 de dolari pe uncie, a declarat Andrew Kaip, analist la BMO.

author avatar
Andrei Coman
218 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ce mult ne place aurul. De aurul romanesc noi poporul sovietic am ajuns cu gospodarul Gagarin in spatiu. Apoi am conectat Sibieria de Moscova cu trenu, am adus telefonul la tara si am adus pietris pe glod, glodul nu mai era pana la oua. De aurul romanesc am inventat bomba atomica cu care noi azi amienintam hoscar asta Amierica. Noi mai avem cateva lingouri cu care ne-am facut lănțișor la natasele noastre. Noi nu am furat aurul era in banca rusa. De aurul romanesc am adus grau la Moscova sa facem paine. Ne place aurul.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger