AcasăNewsIntarzieri in cazul unor trenuri de calatori/CFR testeaza un nou sistem de...

Intarzieri in cazul unor trenuri de calatori/CFR testeaza un nou sistem de dirijare a traficului

In situatia in care aveti in plan ca, joi, sa folositi trenurile pentru a pleca din Bucuresti, de exemplu, s-ar putea sa fiti nevoiti sa aveti mai multa rabdare ca de obicei in astfel de situatii, pentru simplul fapt ca v-ati putea confrunta cu intarzieri fata de orarul anuntat initial.

Explicatia este una simpla si vine chiar din directia oficialilor companiei de cai ferate – „CFR SA testeaza noul sistem de dirijare a traficului ERTMS nivel 2, pe segmentul feroviar Chitila – Brazi”, astfel ca, pe parcursul acestei zile de joi, trenurile vor circula „in conditii speciale, de tip cale libera”.

Ca urmare, din cate explica sursa citata, garniturile cu calatori aflate in circulatie „vor inregistra intarzieri pe segmentul feroviar Bucuresti – Ploiesti, deoarece pe toata perioada testarii noului sistem de dirijare a traficului se diminueaza capacitatea sectiilor de circulatie si se prelungesc timpii de mers”.

E important de mentionat ca este vorba despre un sistem de coordonare si dirijare a traficului feriviar ale carui principale beneficii sunt, din cate precizeaza reprezentantii CFR, imbunatatirea sigurantei circulatiei si cresterea capacitatii de transport. Iar lucrarile necesare implementarii acestui proiect vor afecta, joi, circulatia trenurilor care trec prin mai multe gari -atat doua din Capitala -Nord si Basarab, cat si din apropierea Bucurestiului, respectiv Chitila, Buftea, Peris, Crivina, Brazi si Ploiesti.

Calatorii care vor sa solicite mai multe informatii cu privire la parcursul trenurilor pentru ziua de joi pot apela numarul de telefon 021/9521.

author avatar
Cristina Stefan
354 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger