AcasăNewsIntalnire Basescu-Antonescu-Ponta, la ceas de seara: Ce s-a discutat!

Intalnire Basescu-Antonescu-Ponta, la ceas de seara: Ce s-a discutat!

Crin Antonescu a anuntat ca, marti seara, la Senat, s-a intalnit cu Traian Basescu si cu premierul Ponta. Tema acestei intruniri, solicitate de catre seful statului, a fost cel al raportului MCV. Presedintele senatului a dezvaluit, insa, ca a fost atins si subiectul comasarii alegerilor, propus de Ponta.
„Domnul Basescu a solicitat o intalnire cu premierul si presedintii celor doua Camere, pe subiectul raportului MCV. Intalnirea a avut loc aseara, la Senat. Subiectul acesta a fost. (…) Nimic spectaculos, lucruri normale”, a declarat Antonescu, miercuri, intr-o interventie telefonica la Antena3.

Insa chiar daca s-a vorbit pe tema MCV, Antonescu a anuntat ca s-a atins si subiectul comasarii alegerilor prezidentiale cu cele parlamentare, din 2014. „A fost cu totul colateral, nu pot spune a fost un subiect. La un moment dat, premierul Ponta i-a adus la cunostinta optiunea sa, a noastra, a USL, ca in 2014 sa nu mai avem doua randuri de alegeri si daca s-ar putea sa facem aceste alegeri impreuna. (…) Nu a fost un subiect care sa se dezbata, a fost pur si simplu o idee evocata de Victor Ponta. Din punctul nostru de vedere (al USL) ar fi o solutie buna”.

Cat priveste reactia sefului statului, Antonescu a declarat ca „Basescu a luat act” de aceasta propunere, fara sa o respinga, dar nici sa o „imbratiseze”.

Premierul Ponta a anuntat, miercuri, ca i-a propus presedintelui sa aiba in vedere posibilitatea ca alegerile prezidentiale sa fie organizate in luna mai sau iunie anul viitor, odata cu alegerile parlamentare, pentru ca a se evita situatia ca Romania sa fie in campanie electorala un an intreg. „Este o idee, nu e nimic ascuns aici. Presedintele nu mi-a dat un raspuns, nici nu avea cum asa, imediat. Examineaza ideea”, a declarat Victor Ponta.

264 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger