AcasăNewsInsula artificiala din Dubai, amenintata de incendiu

Insula artificiala din Dubai, amenintata de incendiu

Un incendiu a izbucnit luni intr-un luxos bloc de locuinte de pe insula artificiala Palm Jumeirah, in largul orasului Dubai. Din fericire, nu s-au inregistrat victime.

Flacarile au cuprins ultimele din cele 12 etaje ale blocului Oceana, o cladire din care locatarii au fost evacuati la scurt timp dupa declansarea incendiului, potrivit martorilor. Echipe de pompieri, sustinute de unitati ale apararii civile, au reusit tarziu in cursul noptii „sa stinga complet focul”, a anuntat pe Twitter biroul de presa al guvernului local din Dubai, fara sa anunte victime omenesti. Acest incendiu a fost ultimul dintr-o serie de incidente similare care au devastat in ultimele luni, fara sa provoace moartea vreunei persoane, mai multi zgarie-nori din acest oras-emirat de la Golful Persic, membru al federatiei Emiratelor Arabe Unite.

Cel mai spectaculos s-a produs in noaptea de Revelion 2015-2016 intr-un hotel de lux din Dubai, The Adress Downtown, in apropiere de Burj Khalifa, cel mai inalt turn din lume. Incendiul s-a soldat cu 16 raniti, dintre care 14 usor. In februarie 2015, un incendiu a cuprins partea superioara a uneia dintre cel mai inalte cladiri din Dubai, The Torch, obligand sute de locatari sa evacueze apartamentele, si de aceasta data fara sa se inregistreze victime.

author avatar
Catalin Dumitrescu
127 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger