AcasăNewsInspectorii sanitari, decizii in cazul blocului operator si a sectiei ATI de...

Inspectorii sanitari, decizii in cazul blocului operator si a sectiei ATI de la „Marius Nasta”

MS, despre un program esențial pentru boala considerată factor de risc pentru forme severe de COVID: ”Trebuie regândit”

Ca urmare a actiunilor demarate la unitatea spitaliceasca, dupa decesul a doi pacienti despre care s-a aflat ca, pe langa afectiuni medicale, aveau si o infectie nosocomiala, s-au aflat, marti dupa-amiaza, masurile decise de DSP Bucuresti.

Concret, ministerul condus de catre Sorina Pintea a transmis ca informarea venita din partea Directiei de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti indica faptul ca <<inspectorii sanitari au decis sistarea activitatii blocului operator si a sectiei ATI (postoperator) din cadrul Institutului National de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”>>.

Hotararea este motivata de faptul ca „rezultatele probelor prelevate in cadrul autocontrolului din data de 12.02.2019 au fost neconforme, la fel ca si cele ale probele recoltate in data de 13.02.2019 de catre reprezentantii DSPMB din unitatea respectiva”. Drept urmare, specialistii DSP Bucuresti sunt de parere ca e nevoie sa se ia masuri „mai severe de combatere si limitare a infectiei cu Acinetobacter baumanii in cadrul institutului”.

Pana sa fie redeschise cele doua spatii din cadrul unitatii medicale, e nevoie sa se faca o „dezinfectie terminala”, pe langa curatenie, inainte ca reprezentantii spitalului sa preleveze noi probe, ale caror rezultate sa fie „conforme”, adica sa ateste ca problema s-a rezolvat.

97 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger