AcasăNewsInspectorii ONU se intorc la Damasc, la cererea Rusiei

Inspectorii ONU se intorc la Damasc, la cererea Rusiei

Lansator de rachete cu „amortizare” de recul

Marti s-au deschis lucrarile Adunarii Generale a ONU, care se axeaza pe problemele cele mai arzatoare ale prezentului, Siria si programul nuclear al Iranului.

In discursul sau, presedintele Barack Obama a tinut sa sublinieze ca nu e treaba SUA sa schimbe regimul din Siria, dar un lider care foloseste arme chimice impotriva copiilor nu poate fi legitim.

Lansator de rachete cu „amortizare” de recul

ONU face pe plac rusilor

„Tratatul de dezarmare a Siriei de armele chimice trebuie sa conduca la o solutie politica larg acceptata. Nu e problema SUA cine va conduce Siria, ci a poporului sirian. Insa, un lider care foloseste armele chimice impotriva copiilor nu mai poate fi legitim. Ideea ca se poate reveni la un status-quo de dinaintea razboiului civil este o fantezie.!”, a subliniat presedintele american. Totodata, acesta a acuzat Consiliul de Securitate al ONU ca nu a vrut sa actioneze ferm in cazul Siriei si ca trebuie sa adopte o rezolutie puternica in privinta armelor chimice.  Rusii au anuntat deja ca se vor opune unei rezolutii care sa contina amenintarea cu interventia militara in Siria. Mai mult, adjuncrul ministrului de Externe, Serghei Riabkov, a anuntat ca inspectorii ONU se vor intoarce la Damasc. „Suntem satisfacuti ca la insistentele noastre inspectorii ONU se vor intoarce la Damasc, la 25 septembrie”, a spus Riabkov.

ASL din Idlib s-a dotat cu rachete „homemade”

Arme „homemade” pentru ASL

Rusii sunt satisfacuti pentru ca astfel se mai trage de timp cautandu-se „dovezi exhaustive” ca regimul Assad se face vinovat de folosirea armelor chimice, ei sustinand ca rebelii sunt autorii atacului de la 21 august. In „teren”, razboiul dintre armata lui Assad si Armata Siriana Libera  (ASL) nu a luat pauza nicio zi. Generalul Selim Idris a declarat ca ASL nu se va conforma niciunei decizii care-l mentine la putere pe Assad. Brigazile ASL s-au raliat acestei pozitii. Ca sa echilibreze cat de cat fortele, ASL isi fabrica rachete, aruncatoare de grenade, lansatoare de rachete, chiar si vehicule blindate.

Vehicul blindat, dar pe roti „normale”
author avatar
Adina Mutar
259 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger