AcasăNewsInspectorii ANAF nu vor mai bate la usi!

Inspectorii ANAF nu vor mai bate la usi!

In cazul firmelor care solicita reactivarea fiscala, verificarile legate de domiciliul fiscal ale inspectorilor ANAF vor fi eliminate, fiind considerate de Ministerul de Finante, o procedura  care incarca nejustificat costurile de administrare.

Inspectia este una din conditiile procedurii de reactivare a societatilor comerciale, reprezentantii ANAF verifica  existenta spatiului domiciliului fiscal declarat si daca este potrivit activitatilor pentru care firma este autorizata. Conform proiectului, Codul de procedura va elimina acest aspect, insa va mentine respectarea obligatiilor prevazute de lege declarate in actele societatilor, precum si neinregistrarea obligatiilor fiscale restante.

Multe cazuri de inactivare fiscala sunt rezultatul birocratiei, intarzierii emiterii actelor administrative, neinregistrarea corecta a unor obligatii, sau intarzierea notificarilor din partea autoritatilor.

Societatile ajunse in inactivitate fiscala isi pierd codul de TVA, cu toate efectele secundare, si pot ajunge in insolventa, dupa ce se constata ca nu indeplinesc obligatiile declarative prevazute de lege, nu au domiciliul fiscal declarat, durata de functionare expirata, lipsa de avtivitate la registrul comertului, lipsa de organe statutare etc.

author avatar
Bogdan Borcea
611 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger