AcasăNewsInspectia Judiciara: "Traian Basescu a afectat independenta Justitiei!"

Inspectia Judiciara: „Traian Basescu a afectat independenta Justitiei!”

Inspectorii de la Inspectia Judiciara au stabilit, luni, ca Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, a afectat independenta Justitiei prin declaratiile facute in Dosarul „Nana”.

Dupa ce oamenii legii au demarat o ancheta in legatura cu modul in care Ioana Basescu, fiica mai mare a lui Traian Basescu, a pus stapanire pe un teren de circa 300 de hectare din comuna Nana, judetul Calarasi, fostul presedinte al Romaniei a facut cateva declaratii extrem de interesante.

De departe cea mai controversata a fost cea in care Traian Basescu se intreba „de ce nu s-a facut nicio investigatie privind retrocedarea in perioada de trei ani in care firma italiana, de la care a cumparat fiica mea, a detinut proprietatea terenurilor”. Tot atunci, respectiv la inceputul lunii martie, Basescu anunta ca „nu exclud posibilitatea ca in procesul de restituire sa fi existat ilegalitati”.

Procurorii de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au considerat „ca este regretabil faptul ca un fost presedinte al Romaniei pune la indoiala independenta si impartialitatea procurorilor”.

In cele din urma, luni, inspectorii de la Inspectia Judiciara au ajuns la concluzia ca „prin declaratiile facute de fostul presedinte Traian Basescu, a fost afectata independenta sistemului, inducandu-se in randul opiniei publice un sentiment de neincredere in activitatea procurorilor”.

Raportul integral al Inspectiei Judiciare urmeaza sa fie discutat, marti, in Plenul Consiliului Superior al Magistraturii.

author avatar
Cristi Ionita
160 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger