AcasăNewsInspectia Judiciara se da ”cu mainile curate”

Inspectia Judiciara se da ”cu mainile curate”

Protocolul semnat cu SRI de Inspectia Judiciara a iesit, ieri, la iveala dupa ce a fost publicat. Desi trebuia sa explice clar ce a facut cu datele primite,  IJ se face ca ploua, ca a fost cuminte si ca are manile nepatate si ca nu a facut actiuni disciplinare ca efect al conventiei. Precum o fecioara,  institutia anunta ca nu a solicitat si nu a transmis SRI-ului date si informatii in baza acestui act.

Protocolul incheiat intre Inspectia Judiciara si SRI, in 2016, prevede modalitatea de cooperare dintre institutii si modul in care Inspectia se obliga, ati citit bine, sa raporteze SRI cum a folosit datele primite. Inspectia anunta, ca sa se spele pe maini, acum, ca in acea perioada nu a fost vreo cercetare disciplinara urmare a datelor SRI. Mai mult, IJ spune ca protocolul si-a incetat efectele in 8 martie 2017.  Cu usile inchise ale ”culoarului tactic”, semnatarii documentului au fost  Lucian Netejoru, inspectorul sef al Inspectiei Judiciare si fostul prim- adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, in februarie 2016. Iar avizele de legalitate din partea celor doua institutii sunt date de fostul inspector sef adjunct Gheorghe Stan si fostul sef al Directiei juridice din SRI, nimeni altul decat Dumitru Dumbrava.

CSM, haznaua SRI

Fost membru CSM, avocatul Toni Neacsu,  sustine, referitor la protocolul dintre SRI si IJ,  ca prevederile acestuia arata ca procurorii si judecatorii au fost monitorizati, din moment ce SRI s-a angajat sa trimita Inspectiei Judiciare date despre magistrati care pot constitui abateri disciplinare. „Am ajuns mahalaua statului de drept. Suntem haznaua in care SRI isi arunca toate dejectiile. Judecatori si procurori lucrati pentru abateri disciplinare de catre serviciul secret care are competente legale doar in  domeniul informatiilor privitoare la siguranta nationala a Romaniei. Daca SRI se angajeaza sa trimita Inspectiei Judiciare date despre judecatori si procurori care pot constitui abateri disciplinare din rusinea aceasta de Protocol inseamna ca monitorizeaza judecatorii si procurorii, ca-i lucreaza informativ”, scrie avocatul pe Facebook.

author avatar
Ramona Feraru
189 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger