AcasăNewsInspectia Judiciara, inca o actiune disciplinara fata de Kovesi

Inspectia Judiciara, inca o actiune disciplinara fata de Kovesi

Cine cedeaza primul la revocarea Laurei Codruta Kovesi?

Fosta sefa a Directiei Nationale Anticoruptie a ajuns o data in plus in atentia reprezentantilor Inspectiei Judiciare.

De aceasta data, forul anunta ca a exercitat actiunea disciplinara fata de Laura Codruta Kovesi, in calitate de sefa a DNA, „pentru nerespectarea (…) confidentialitatii lucrarilor care au acest caracter, precum si a informatiilor de aceeasi natura de care a luat cunostinta in exercitarea functiei, cu exceptia celor de interes public, in conditiile legii, abatere disciplinara prevazuta de art. 99 lit. j) din Legea nr. 303/2004”. Concret, din cate se anunta vineri intr-un comunicat, inspectorii judiciari au avut in vedere faptul ca aceasta „a inserat in comunicatul de presa nr. 126/VIII/3/2018 pasaje din inregistrarile discutiilor purtate la sediul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti, despre care a luat cunostinta in exercitarea functiei si care constituiau probe intr-un dosar inregistrat la Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie”.

Totodata, s-a aflat faptul ca o decizie cu privire la raspunderea procurorului vizat de actiunea disciplinara in cazul de fata vor lua reprezentantii Sectiei pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii, catre care a fost trimis demersul IJ.

Aceasta esta a patra actiune disciplinara exercitata de IJ la adresa procurorului revocat din fruntea DNA-ului pe 9 iulie, prin decret semnat de presedintele Iohannis.

211 afisari

2 COMENTARII

  1. In 2010 in fata casei a parcat un tir pe care scria -Teatrul de Papusi Tg. Mures- a stat vreme de vreo 3 ore… Nu intamplator am avut o vizita… Ultima … a acelei persoane… A venit neanuntata… Nu intamplator… O informatoare, utilizata in tara si peste hotare de serviciile noastre si probabil si ale altora… o folosita… in tot soiul de actiuni… O persoana smechera, dar sigur nu desteapta…

    Dupa ce a plecat am sunat la Teatru, nu aveau nici o piesa cu actori papusari din Tg. Mures… Au urmat si alte actiuni… cu consistenta!

    Justitiara si Justitia in actiune!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger