AcasăNewsInscrierea copiilor in clasa pregatitoare: A inceput a doua etapa. Afla toate...

Inscrierea copiilor in clasa pregatitoare: A inceput a doua etapa. Afla toate detaliile!

Parintii care vor sa-si inscrie copiii in clasa pregatitoare, dar din diferite motive nu au facut acest lucru in prima etapa, pot depune o cerere in acest sens incepand de miercuri, 8 mai.

In primele ore ale primei zile a celei de-a doua etape a inscrierilor in clasa pregatitoare pentru anul scolar 2013-2014, respectiv pana la orele 12, Ministerul Educatiei a primit 1.065 de cereri. Conform datelor centralizate de catre reprezentantii Ministerului, 899 dintre acestea sunt cereri pentru micuti care implinesc 6 ani pana la 1 septembrie 2013.

A doua etapa de inscriere in clasa pregatitoare are loc in perioada 8-17 mai si se adreseaza parintilor copiilor care fie nu au fost inscrisi in prima etapa (2-22 aprilie), fie nu au fost repartizati pe locurile pentru care au optat in cererile pe care le-au completat.  E bine de stiut ca parintii pot completa aceste formulare si online, nu doar la secretariatele unitatilor de invatamant. Cu o precizare esentiala, insa. „Parintii pot completa cererile online, cu obligativitatea ca acestea sa fie validate la secretariatele unitatilor de invatamant alese”, mentioneaza oficialii Ministerului Educatiei, intr-un comunicat. De asemenea, trebuie avut in vedere si faptul ca „optiunile pot fi facute numai pentru acele unitati de invatamant unde mai exista locuri disponibile, conform datelor furnizate de inspectoratele scolare judetene/al municipiului Bucuresti”, conform sursei citate.

In prima etapa a inscrierii in clasa pregatitoare au fost inregistrate 162.796 de cereri, 99,5% dintre acestea fiind solutionate favorabil.

460 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger