AcasăNewsINS confirma: Romania a intrat in recesiune. Predoiu considera ca Ponta e...

INS confirma: Romania a intrat in recesiune. Predoiu considera ca Ponta e principalul responsabil

INS a confirmat joi ca datele prezentate de Eurostat, care indica faptul ca Romania a intrat in recesiune tehnica, sunt corecte. Prim-vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu, este de parere ca aceasta recesiune a fost cauzata de premierul Victor Ponta.

Datele publicate joi de Eurostat privind evolutia Produsului Intern Brut (PIB) al Romaniei au fost furnizate de Institutul National de Statistica (INS) si sunt corecte, a precizat, Adriana Ciuchea, directorul general al Directiei generale de conturi nationale si sinteze macroeconomice din cadrul INS.

Legat de aceasta situatie, Catalin predoiu considera ca singurul vinovat este premierul tarii.”Ponta a adus tara in criza economica, asta inseamna recesiune, o criza economica. Efectele acestei crize sunt legate de lipsa reformelor structurale. Si nu numai atat, taxa pe stalp a luat prin surprindere mediul de afaceri. Acciza pe motorina nu a avut efectele scontate”, a declarat Predoiu.

”Scaderea dramatica a investitiilor atat directe cat si guvernamentale. Aceasta lipsa a investitiilor a dus economia unde este astazi. Si nu in ultimul rand coruptia. A fost triplata coruptia in mandatul domnului Ponta. Gradul de colectare la buget a ramas constant”, a mai spus prim-vicepresedintele PDL.

Romania a inregistrat o scadere semnificativa in al doilea trimestru al anului, de -1%, potrivit datelor publicate de Eurostat, care releva modificarea evolutiei pentru trimestrul I, de la +0,2% la -0,2%. Institutul National de Statistica a confirmat informatiile.

author avatar
Alina Costache
107 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger