AcasăNewsInoxidabilul Robert Mugabe

Inoxidabilul Robert Mugabe

Zimbabwe's President Robert Mugabe, who turns 93 on Tuesday, speaks at his party's annual conference in December, where he was endorsed as a candidate for the 2018 election. His wife said last week that even if he dies before the election, he should run "as a corpse."

Cel mai batran presedinte in exercitiu, Robert Mugabe (Republica Zimbabwe) a sarbatorit ieri 93 de ani, exprimandu-si intentia sa-si continuie domnia pana-n panzele albe.

Ca la fiecare zi de nastere, Mugabe a suflat in lumanari in cadrul unei ceremonii rezervata colaboratorilor apropiati si ministrilor, in timp ce presa de stat dadea pe afara de mesaje de felicitare. ”Majoritatea oamenilor cred ca nu exista o persoana care sa ma poata inlocui”, a asigurat Mugabe, dintr-un fotoliu,  intr-o aparitie la televiziunea de stat.

Zimbabwe’s President Robert Mugabe, who turns 93 on Tuesday, speaks at his party’s annual conference in December, where he was endorsed as a candidate for the 2018 election. His wife said last week that even if he dies before the election, he should run „as a corpse.”

Insa, tot potrivit traditiei, poporul va chefui sambata, in parcul national din Matopos, aflat la periferia celui de-al doilea mare oras al tarii, Bulawayo (sud). Aceste chefuri monstruoase intr-o tara unde oficial 90% din populatie este somera alimenteaza anual polemici. Cand a implinit 92 de ani, Mugabe si-a servit invitatii cu carne de elefant, de bivol si de antilopa, costul total al festivitatilor fiind estimat la 800.000 de dolari. Nascut in 21 februarie 1924 in ceea ce era inca Rhodesia de Sud, o colonie britanica, Robert Mugabe era invatator cand s-a alaturat rebeliunii contra minoritatii albe aflata la putere. Odata cu independenta tarii, in 1980, s-a instalat la putere si nu a mai plecat. Unul din posibilii succesori ar putea fi chiar sotia sa, Grace (51 de ani). ”E acceptabila si acceptata de popor”, a estimat Mugabe. Cu toate ca, potrivit nevestei, nici varsta lui Mugabe si chiar nici moartea sa nu vor schimba rezultatele alegerilor din 2018. ”Cadavrul sau va canadida pe buletinele de vot si veti vedea ca oamenii vor vota pentru cadavrul lui Mugabe”, a spus ea.

author avatar
Tudor Borcea
228 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger