AcasăNewsInoxidabila Merkel

Inoxidabila Merkel

Angela merge mai departe dar, dupa sase luni de blocaj politic in cautarea unei majoritati parlamentare, va fi ultimul mandat.

Angela Merkel a primit, ieri, cel de-al patrulea mandat de cancelar al Germaniei de catre Bundestag, cu 364 de voturi ale deputatilor contra 315 si noua abtineri.

Angela merge mai departe dar dupa sase luni de blocaj politic in cautarea unei majoritati parlamentare va fi ultimul mandat

Cancelarul in varsta de 63 de ani a primit 364 de voturi „da” de la membrii „marii coalitii”, formata din partidele surori CDU si CSU, precum si cel al social-democratilor. In Germania au avut loc alegeri pentru Bundestag in toamna anului trecut, dupa care au inceput discutiile cu privire la formarea unei coalitii. Luni, Uniunea Crestin Democrata (CDU), condusa de Merkel, Uniunea Crestin-Sociala (CSU), condusa de Horst Seehofer si Partidul Social Democrat din Germania (SPD), cu liderul sau Olaf Scholz, au semnat la Berlin, acordul de formare a coalitiei, care determina cursul viitorului guvern politic (asa-numita „marea coalitie”) pentru urmatorii patru ani. Aflata de zece ani la putere, Angela Merkel este insa in dificultate dupa decizia sa din 2015 de a deschide portile Germaniei in fata afluxului de migranti din Europa, in conditiile in care CSU a negociat un plafon al numarului de migranti in acordul de coalitie. Merkel va trebui acum sa jongleze cu cererile contradictorii ale aliatilor sai conservatoriCDU/CSU si ale progresistilor din SPD. Merkel, care a depus si juramantul, a anuntat ieri ca va sosi, maine, la Paris, pentru o reuniune de lucru cu presedintele francez Emanuel Macron. Dna Merkel a declarat luni ca se va deplasa la Paris pentru ”a pregati Consiliul European” din 22-23 martie si ”a aduce claritate cu privire la ceea ce consideram ca fiind etapa urmatoare”. Discutiile bilaterale se vor axa si pe cresterea populismului in Europa.

author avatar
Tudor Borcea
101 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger