AcasăNewsINMH a anuntat prognoza meteo pentru urmatoarele trei luni

INMH a anuntat prognoza meteo pentru urmatoarele trei luni

Desi mai multe surse anuntau ca ne pregatim pentru cea mai dura iarna din istorie, oficialii INMH ne linistesc, precizand ca iarna 2013-2014 nu va fi cu mult mai diferita decat precedentele.

Astfel, bazandu-se pe cifrele oficiale anuntate de Centrul European de Prognoze Meteo, de la Reading, Marea Britanie, oficialii INMH anunta ca, pentru Romania, se anunta o luna decembrie ceva mai bogata in precipitatii, fata de medie, dar si o luna ianuarie ceva mai calduroasa.

Noiembrie – Temperatura medie va fi de 4,2 grade, urmand sa se inregistreze temperaturi ceva mai scazute in nordul tarii, dar si temperaturi ceva mai ridicate in zonele sud-estice. Precipitatiile vor fi peste medie in estul si centrul tarii si sub medie in sud.

Decembrie – Temperatura medie va fi de 0,6 grade, urmand sa se inregistreze temperaturi ceva mai scazute in nord si centru. Va ninge ceva mai mult decat de obicei in centrul, estul si sud-estul tarii.

Ianuarie – Temperatura medie va fi de – 3,1 grade, urmand sa se inregistreze temperaturi ceva mai ridicate decat in mod normal in sudul si sud-estul tarii. E posibil sa ninga mai mult decat de obicei in vestul, sud-vestul si centrul tarii.

sursa foto: realitatea.net

author avatar
Cristi Ionita
9.444 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger