Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Ingropati de vii in hotel

Ingropati de vii in hotel

Autor:

Mai multe persoane au fost gasite fara viata, ieri, in hotelul Rigopiano aflat in Fartindola, o statiune de schi din  masivul Gran Sasso (regiunea Abruzzo) , dupa ce cladirea a fost lovita, miercuri seara, de o avalansa. Trei romani, o persoana adulta si doi copii, se aflau ieri captivi in hotel.

 

italia3 Ingropati de vii in hotel”Sunt multe persoane decedate”, a declarat ieri Antonio Crocetta, unul din conducatorii echipelor de salvare trimise in noaptea de miercuri spre joi. Potrivit registrului hotelului Rigopiano (aflat la 1200 de metri altitudine) , miercuri au fost inregistrati 20 de clienti si 8 membri ai personalului. Potrivit agentiei italiene Agi, forta avalansei a fost atat de mare incat hotelul a fost deplasat zece metri. Acoperisul cladirii s-a prabusit, la fel si o parte a imobilului. Regiunea Abruzzo se afla la aproximativ 100 de kilometri de Amatrice, unde o serie de seisme au fost inregistrate miercuri si despre care se crede ca au stat la originea producerii avalansei. Din cauza conditiilor meteo dificile  primii salvatori nu au resit sa ajunga la hotel decat la orele 4.30. Turistii prinsi in cladire au trimis numeroase mesaje prin sms: ”Ajutor, autor, murim de frig!”. italia11 Ingropati de vii in hotelAlte informatii indicau ca in hotel se aflau 22 de turisti si sapte membri ai personalului iar numarul total al persoanelor disparute este 30. Doua persoane au fost declarate , ieri, decedate iar salvatorii spun ca sansele ca restul persoanelor captive in hotel sa fie gasite in viata scad vertiginos.

Sotul romancei : Adriana si copiii sunt prinsi, acolo, jos

”In urma avalansei care a lovit un hotel din localitatea Farindola, in regiunea Abruzzo, declansata de seismele produse la data de 18 ianuarie 2017, Ambasada Romaniei in Italia a primit semnalari conform carora, la momentul actual, trei cetateni romani (un adult si doi minori) s-ar afla in incinta unitatii de cazare. italia6 Ingropati de vii in hotelAmbasada Romaniei la Roma a contactat in regim de urgenta autoritatile locale, in vederea obtinerii de detalii suplimentare. Precizam ca operatiunile de salvare sunt in curs de desfasurare, fiind ingreunate de conditiile meteorologice severe si de daunele produse de avalansa asupra cladirii. Ambasada Romaniei in Italia si Consulatul General al Romaniei la Bologna monitorizeaza situatia si mentin in permanenta legatura cu autoritatile locale, fiind pregatite sa acorde asistenta consulara, in caz de necesitate.”, a informat ambasada Romaniei din Italia. Potrivit Gazetei Romanesti din Italia, o romanca, Adriana, si cei doi copii ai sai se afla printre victimele captive in hotel. sotul adrianei Ingropati de vii in hotelGiampetro Parete (38 de ani) , sotul femeii (care lucra ca bucatar la hotel) a declarat: “Am pierdut totul. Acolo jos sunt sotia mea si cei doi fii ai mei, Ludovica, de sase ani, si Gianfilippo, de opt ani… Eu am scapat pentru ca m-am dus sa iau ceva de la masina si nu m-a prins avalansa”, a povestit Parete. Adriana lucra ca infirmiera la o casa de batrani din Spoltore, in provincia Pescara”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 25-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!