AcasăNewsInformare meteo: vant si ploi moderate in majoritatea zonelor tarii

Informare meteo: vant si ploi moderate in majoritatea zonelor tarii

Cum la momentul de fata in mai multe zone din tara, inclusiv in Capitala, cerul e senin, iar temperaturile sunt mai degraba specifice sezonului estival, decat unei luni de toamna, multora le e greu sa creada ca vremea va intoarce foaia,peste doar cateva ore.

Insa, din cate transmit specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie, in peisaj isi vor face simtite prezenta – incepand de luni de la ora 17 – vantul – in majoritatea regiunilor, dar si ploile – acestea din urma moderate cantitativ. Despre vant, specialistii spun ca va sufla la rafala cu 45-50 km/h, si mai puternic de atat – 55-60 km/h, in Banat, Dobrogea si in zonele montane.

In noaptea de luni spre marti, dar si pe durata celei de-a doua zi a saptamanii, expertii ANM spun ca isi vor face aparitia si precipitatiile – de circa 15 l/mp, izolat si 25-30 l/mp, care vor cadea in Oltenia, Banat, Crisana, Maramures, Transilvania, jumatatea de nord a Moldovei, la deal si la munte. Ploile vor fi insotite de descarcari electrice, fiind posibil sa apara si grindina.

Informarea meteo este valabila pana marti la ora 21.

sursa foto: ANM

author avatar
Cristina Stefan
265 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger