AcasăNewsInformare meteo: se anunta noi ninsori, dar si lapovita si ploi

Informare meteo: se anunta noi ninsori, dar si lapovita si ploi

Dupa episodul de iarna abatut asupra Capitalei, unde a nins timp de mai multe ore, luni dimineata, aflam noi vesti despre vremea din intervalul urmator.

Si anume ca specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie se asteapta sa mai apara ninsori, slabe cantitativ in general, in sudul si sud-estul Romaniei, in cursul noptii de luni spre marti si la primele ore ale celei de-a doua zi a saptamanii.

Totodata, din textul informarii meteo remise in urma cu scurta vreme -si valabila incepand de luni seara, de la ora 20 si pana miercuri seara la aceeasi ora -aflam si ca „din dupa-amiaza zilei de marti (16 ianuarie) precipitatiile vor fi in extindere treptata, incepand cu regiunile vestice si vor cuprinde cea mai mare parte a tarii. La inceput vor fi mai ales ninsori, ce se vor transforma treptat si in lapovita si ploaie, iar cantitatile de apa vor depasi 15…20 l/mp si izolat 30 l/mp, cu precadere, in zonele de munte si in sud-vest”. Aceasta schimbare a vremii va favoriza aparitia poleiului, in prima faza in Banat, Crisana, Oltenia, Transilvania, iar apoi si in Muntenia, Moldova si posibil in Dobrogea.

Cat despre vremea de la munte, in perioada mentionata va ninge. Din peisaj nu va lipsi nici vantul, care va avea intensificari in vestul tarii, de circa 50-55 km/h, iar la munte, mai ales in zona inalta, va sufla cu peste 70-80 km/h, viscolind ninsoarea si spulberand zapada.

205 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger