AcasăNewsInformare de calatorie pentru romani, pe fondul incendiilor din Grecia si a...

Informare de calatorie pentru romani, pe fondul incendiilor din Grecia si a inrautatirii vremii

Cum Grecia se numara printre destinatiile preferate de romani indeosebi in sezonul estival, pe fondul incendiilor aparute in apropierea Atenei, dar si a ploilor si furtunilor prognozate pentru perioada imediat urmatoare, oficialii din ministerul condus de Teodor Melescanu au transmis un avertisment adresat romanilor care fie se afla fie intentioneaza sa ajunga curand pe teritoriul elen.

“Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa calatoreasca in Republica Elena ca, in ultimele zile, capitala Atena se confrunta cu incendii de vegetatie, declansate si in contextul unui val de caldura, care s-a abatut asupra tarii, cu temperaturi de pana la 40 de grade Celsius, iar Serviciul de Meteorologie grec a anuntat o inrautatire a vremii pentru perioada 24-26 iulie 2018. Sunt prognozate ploi si furtuni puternice la nivel local, insotite de caderi de grindina, vant puternic si scaderea semnificativa a temperaturii”, transmit reprezentantii MAE in informarea de calatorie remisa marti.

Cat priveste zonele care se asteapta sa fie afectate de aceasta inrautatire a vremii, sursa citata mentioneaza urmatoarele: “Epirul, insulele din nordul Golfului Ionic, vestul Greciei continentale, Tessalia, insulele Sporade si insulele din nordul si estul M. Egee, estul Macedoniei, Tracia, Evia, Macedonia Centrala (in principal Halkidiki)”.

In cazul in care apar probleme si au nevoie de asistenta consulara, romanii au la dispozitie mai multe numere de telefon:

– ale Ambasadei Romaniei la Atena: +302106728879 si +302106728875, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCR) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

– telefonul de permanenta al Ambasadei Romaniei in Republica Elena: +306978996222 – destinat urgentelor.

Cateva zeci de oameni au murit, in urma incendiilor de vegetatie care au izbucnit in zona capitalei Greciei.

[youtube]dZnfOg2BY4o[/youtube]

[youtube]A6XJGgGuhFo[/youtube]

[youtube]DjOcgTJrPpQ[/youtube]

sursa foto: captura youtube

147 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger