AcasăNewsInflatia ii sfideaza in continuare pe pesedisti

Inflatia ii sfideaza in continuare pe pesedisti

Preturile ignora sloganurile politice si cresc de la o luna la alta

Pe langa majorarile salariale care au dus la micsorarea lefurilor unor categorii de bugetari, inflatia isi face si ea de cap afectand astfel buzunarele tuturor romanilor.

Preturile ignora sloganurile politice si cresc de la o luna la alta

Desi a trecut sub stricta supraveghere a doamnei premier Dancila, Institutul National de Statistica nu se potoleste ci dimpotriva, anunta ca inflatia a atins un nou record al ultimilor cinci ani odata cu urcarea ei la valoarea de 5,2. Cifra a fost calculata in aprilie si reprezinta o crestere de 0,5 la suta fata de luna precedenta – martie 2018. Defalcate pe categorii, cresterile anualizate de preturi au fost, in aprilie, de 4% la marfurile alimentare, de 7,2% la marfuri nealimentare si de 2,8% la servicii. Conform BNR, fenomenul cresterii preturilor este o reflectare a majorarilor salariale. Analistii din domeniu detaliaza lucrurile explicand ca asta este evolutia fireasca a unei cresteri economice bazate doar pe consum, nu si pe dezvoltare economica. Indiferent de cauze, cert este ca inflatia reduce plusul salarial de care au beneficiat unii dintre salariati si creeaza mari probleme mai ales pensionarilor si romanilor cu venituri modeste. Care desi au fost asigurati, prin ”biblia” PSD, ca o vor duce ca-n sanul lui Avram, recte Dragnea, se trezesc acum ca tot ce le-a fost (eventual) dat cu o mana le-a fost luat cu doua.

author avatar
Simona Badulescu
114 afisari

2 COMENTARII

  1. O fi și vreo „criză” generată de „supraproducție” pentru care nu este piață de desfacere, suprapusă peste alte elemente ce contribuie la astfel de „fenomene”, producătorii nepermițându-și să reducă prețurile pentru a nu înregistra pierderi, iar diminuarea volumului vânzărilor ducâd la creșterea prețurile pentru acoperirea costurilor de funcționare ?

  2. Apreciați că INS ar trebui să prezinte și statistici ale stocurilor de marfă nevandabilă, producție internă și din import ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger