AcasăNewsInfiintarea Fondului Suveran de Investitii, unda verde in Parlament. PNL sesizeaza CCR

Infiintarea Fondului Suveran de Investitii, unda verde in Parlament. PNL sesizeaza CCR

Proiectul de lege vizand infiintarea Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii a trecut, miercuri, de Camera. La scurta vreme, liberalii, prin vocea liderului deputatilor PNL, au anuntat ca vor sesiza Curtea Constitutionala in aceasta speta.

Demersul legislativ votat de deputati, in calitate de reprezentanti ai forului decizional, a fost intiat de 181 de parlamentari ai PSD si ALDE. „Prin crearea acestui fond, o idee care a fost implementata cu succes in alte tari ale Uniunii Europene, precum Franta, Italia sau Polonia, Statul Roman va avea mai multe fonduri la dispozitie pentru #investitii in infrastructura, energie, sisteme de irigatii, spitale, iar pe de alta parte va putea infiinta noi companii in domenii prioritare, in agricultura si industrie”, transmit reprezentantii Grupului Parlamentar PSD – Camera Deputatilor pe pagina oficiala de Facebook.

De altfel, prin intermediul aceleiasi retele de socializare, Raluca Turcan, liderul deputatilor liberali, a anuntat cat se poate de clar ca „PNL va sesiza Curtea Constitutionala a Romaniei pe Legea prin care astazi PSD-ALDE au dat cea mai puternica lovitura economiei nationale romanesti, prin infiintarea asa-zisului Fond Suveran de Dezvoltare si Investitii”, pe considerentul ca „este cel mai mare tun care se pregateste patrimoniului de stat din ultimii ani!”

author avatar
Cristina Stefan
127 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger