AcasăNewsIndependenta Justitiei, praf in ochii populimii

Independenta Justitiei, praf in ochii populimii

Daca tot ne-am construit o democratie originala de am lasat tut o lume intreaga, am inventat si o noua definitie pentru Justitia independenta.

In varianta romaneasca, corect este sa spunem ca Marita noastra cu balanta s-a legat la ochi doar pentru a nu putea fi acuzata ca i-a vazut la fata pe cei care o manevreaza. Ca de altfel si pe cei care o abuzeaza netinand cont de faptul ca este o dama venerabila. Iar violatori sunt multi si nu numai din politica, ci si din serviciile secrete (de la noi si de-aiurea) sau chiar din magistratura. Independenta Justitiei inseamna, la aceasta ora, ca urmasii Rodicai Stanoiu nu mai intreaba in plina sedinta de partid cine trebuie sa fie belit in Justitie, ci deciziile se iau ferit. Rezultatele insa sunt aproximativ aceleasi, cu mentiunea ca din 2004 pana acum ”pestii mari” au fost lasati fara imunitate si asa au ajuns sa se bage reciproc la ”mititica”.

Balanta dreptatii noastre, mai eficienta la cantarit ceapa si cartofi in piata

Ca fapt in sine, asta n-ar fi rau la cat s-a furat din 1990 incoace in si din Romania, dar asta nu inseamna ca se poate vorbi despre ”independenta Justitiei” fie si doar din cauza definitiei din DEX. In realitatea noastra originala, Justitia este macinata de lupte pentru putere duse de magistrati, politicieni, servicii secrete, fostele si actualele puteri. Independentii sefi ai Justitiei sunt numiti de factorul politic, ca de altfel si membrii CCR, iar legile sunt facute/modificate de politicieni paraleli cu subiectul si condusi indeobste de lideri cu notorii probleme penale. In plus, nimeni nu se mai indoieste de existenta ”acoperitilor” in magistratura si de faptul ca in subteranele Justitiei zburda dosarele magistratilor care au calcat pe vreun bec. Absurd este sa vorbim despre independenta Justitiei fie si pentru simplul fapt ca de la CEDO vin condamnari pe banda rulanta pentru Romania, dar in tara nu raspunde niciun magistrat. Si asta in timp ce aproape toti magistratii ajunsi la judecata CSM sunt iertati. Nu pentru ca Justitia este independenta, ci pentru ca functioneaza regula ”corb la corb nu-si scoate ochii”. Si va functiona in continuare, asta spre deosebire fantomatica ”independenta” a Justitiei bastinase. Una dotata cu o balanta care ar cantari mai bine morcovi, ceapa si cartofi decat iluzoria dreptate romaneasca.

author avatar
Simona Badulescu
1.003 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger