AcasăNewsIncidente violente la protestul de sambata din capitala franceza. Cel putin 30...

Incidente violente la protestul de sambata din capitala franceza. Cel putin 30 de raniti (VIDEO)

Au fost din nou imagini dure in centrul capitalei franceze, la protestele „vestelor galbene” din cel de-al patrulea sfarsit de saptamana la rand.

Au fost mii de oameni pe strazi, foarte multe forte de ordine, s-au vazut vehicule blindate in inima Parisului si -din pacate – nu au lipsit incidentele violente. Sunt cel putin 30 de raniti, trei dintre ei in randul reprezentantilor legii, conform site-ului BBC. Din imaginile surprinse la fata locului s-a putut vedea ca unii protestatari au dat foc la masini si au spart vitrine. Pe de alta parte, fortele de ordine au folosit tunuri cu apa si gaze lacrimogene.

Totodata, trebuie spus ca au fost dispuse sute de retineri. Mai precis, din cate a anuntat orele trecute la un post TV Laurent Nunez, secretar de stat in cadrul Ministerului francez de Interne, fusesera retinute 575 de persoane.

Manifestarile din capitala franceza au pornit de la nemultumirile fata de intentia autoritatilor de a majora taxele la carburanti. Intre timp, pe fondul protestelor violente, oficialii francezi au decis suspendarea acestei masuri. Doar ca acest lucru nu a dus, iata, la disparitia manifestatiilor.

[youtube]lmtNll8AGvA[/youtube]
[youtube]SCzhz62g_Uc[/youtube]
[youtube]k-Y6_z2HhaI[/youtube]

sursa foto: captura youtube/Ruptly

134 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger