AcasăNewsIncidente la vot in mai multe zone din tara, inclusiv in Capitala

Incidente la vot in mai multe zone din tara, inclusiv in Capitala

Alegerile locale par sa nu fie lipsite de situatii neprevazute, care au fost sesizate autoritatilor in materie sa faca verificari si, dupa caz, sa aplice santiuni.

„Nu au fost situatii deosebite in privinta ordinii publice”, pana la acest moment, in ziua alegerilor locale, din cate a mentionat, in urma cu doar cateva minute, purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne. Cu toate acestea, au fost 120 de sesizari in privinta unor posibile nereguli referitoare la procesul electoral, 20% dintre ele nefiind confirmate de cercetarile facute. Din cate a precizat Dajbog, au fost date amenzi de 11.000 de lei, fiind constatate 20 de fapte contraventionale.

Totodata, din directia MAI aflam ca se fac verificari in privinta a 10 posibile infractiuni si ca majoritatea reclamatiilor vizeaza fie continuarea campaniei electorale- in conditiile in acre acest lucru este interzis, incepand de sambata, la ora 7, dar si fotografierea bulentinului de vot sau prezenta mai multor persoane in cabina de vot.

Nu in ultimul rand, la capitolul incidente la vot intra si o situatie constatata in Bucuresti, in cazul unui alegator care a plecat de la sectia de votare cu tot cu stampila. Intre timp, aceasta a fost inapoiata, doar ca acum omul respectiv va avea de suportat consecintele faptului ca parasit incinta cu acest obiect.

De asemenea, au mai fost sesizate nereguli si in alte zone din tara, unde au fost deshise chiar si dosare penale. Mai exact, purtatorul de cuvant al MAI a anuntat ca in judetul Arges presedintele unei sectii de votare s-a ales cu dosar penal, fiind acuzat de violarea confidentialitatii votului, dupa ce a intrat in cabina de vot cu un alegator cu dizabilitati pentru a-l ajuta sa voteze. Totul in conditiile in care legea prevede ca in cazul unui alegator care nu poate sa voteze singur, acesta poate cere ajutor, insa nu din randul membrilor biroului electoral, al persoanelor acreditate sau al candidatilor.

De asemenea, Monica Dajbog a mentionat ca in orasul constantean Medgidia, „presedintele unei sectii de votare a parasit sediul sectiei de votare cu stampila de control, motiv pentru care i s-a intocmit dosar penal pentru neglijenta in serviciu”, dar si ca un alt presedinte al unei sectii de votare, de aceasta data din Bistrita-Nasaud, s-a ales cu dosar penal, pentur frauda la vot, pentru ca a votat, desi nu avea domiciliul pe raza sectiei respective.

111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger