Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Incidente in timpul referendumului din Catalonia (VIDEO)

Incidente in timpul referendumului din Catalonia (VIDEO)

Autor:

Catalanii cu drept de vot sunt chemati, duminica, la urne, pentru se pronunta asupra desprinderii regiunii de Spania, in ciuda faptului ca referendumul pentru independenta Cataloniei a fost declarat ilegal de instanta, iar Executivul de la Madrid s-a opus organizarii procesului de vot.

 

inci 350x173 Incidente in timpul referendumului din Catalonia  (VIDEO)

UPDATE: Tensiunile au sporit pe strazile spaniole, pe fondul referendumului. Oficiali catalani citati de site-ul BBC sustin ca ar fi peste 330 de raniti, in urma incaierarilor cu fortele de ordine, in incercarea acestora de a impiedica desfasurarea votului la referendumul declarat ilegal. Presa internationala noteaza ca in timpu acestor incidente s-ar fi folosit bastoane, ci si ca s-ar fi tras gloante de cauciuc, pe strazile din Barcelona.

Regiunea situata in nord-estul Spaniei are in jur de 7, 5 milioane de locuitori. Cei cu drept de vot sunt asteptati sa-si spuna punctul de vedere in privinta acestei chestiuni ce a iscat numeroase controverse.

De altfel, scrutinul a fost deja marcat de incidente – forte de ordine au intervenit in mai mute unitati in care sunt amenajate sectii de votare. Conform presei internationale, ar fi confscat si buletine de vot, dar si urne.


foto: captura youtube/RT
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 25-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!