AcasăNewsIncident grav la un meci de baschet disputat la Polivalenta din Cluj:...

Incident grav la un meci de baschet disputat la Polivalenta din Cluj: fiul directorului de la Farmec a cazut in gol de la 4 metri!

Incident grav inregistrat la un meci de baschet disputat sambata seara, in Sala Polivalenta din Cluj. Un copil in varsta de 9 ani, venit impreuna cu un grup de prieteni, sa urmareasca disputa dintre U BT Cluj-Napoca si BC Oradea, a cazut de la o inaltime de aproximativ 4 metri, in timp ce incerca sa ajunga pe scaunul sau, aferent biletului cumparat.

Potrivit presei locale, baiatul a alunecat printr-o crapatura de 30 de centimetri, care desparte tribuna retractabila de cea fixa, in fapt singurul loc din Sala Polivalenta unde se creeaza o asemenea distanta, scrie Monitorul de Cluj. Victima s-a ales cu o mana rupta si cu lovituri in zona capului. Oamenii prezenti in sala au sunat imediat la 112, iar dupa ce copilul a primit primul ajutor, a fost transportat la Spitalul de Pediatrie din oras. Sala Polivalenta din Cluj a fost inaugurata in octombrie 2014 si reprezinta o investitie directa a Primariei Cluj-Napoca, in valoare de 70 de milioane de lei. E administrata de o firma al carei actionar majoritar e tot municipalitatea, noteaza Monitorul de Cluj. Intr-o declaratie acordata unei alte publicatii locale (Ziar de Cluj), Liviu Alexa, contracandidatul lui Emil Boc la functia de primar al orasului, a afirmat ca ii solicita demisia de urgenta a lui Ionut Rusu, „politrucul pus de Boc sa conduca Sala Polivalenta”. „Daca baiatul murea, era deja demis! Asa, sluga lui Boc crede ca se poate ascunde”. „Daca murea bietul copil, era deja demis. Asa, daca tot a scapat, politrucul Ionut Rusu, un tanar fara experienta de la partid pus de Boc acolo ca sa ia salariu baban, crede ca poate scapa basma curata. Ii cer public lui Emil Boc, primarul in functie, sa isi demita protejatul de urgenta si sa aduca oameni competenti la conducerea Salii Polivalente. Vrem sa stim, noi, oamenii simpli, de ce a existat acest incident, de ce conducerea salii nu a raspuns la sesizari similare. O clujeanca a cazut in aceeasi crapatura cu catva timp in urma. De ce nu s-a remediat problema? Sala este in garantie. Firma CON A si-a batut joc de constructie. Face ceva primarul in aceasta privinta? Dar slugile lui politice de la Sala Polivalenta? Au dat in judecata constructorul, au activat garantia?”, a declarat Liviu Alexa pentru Ziar de Cluj.

 

Mircea Turdean, tata victimei

Victima este fiul directorului de la FARMEC

Tatal victimei, Mircea Turdean, Chief Executive Officer la SC Farmec SA, cel mai mare producator de cosmetice din Romania, a anuntat ca ii va actiona in judecata atat pe edilul Emil Boc, cat si pe toti consilierii locali: „Cum este posibil sa inaugurezi o constructie nesigura? Cum este posibil sa fii atat de superficial si sa lasi o ditamai gaura nesecurizata? Daca murea copilul meu? Trebuie sa moara oameni ca sa le pese primarului si consilierilor locali de siguranta spectatorilor din Sala Polivalenta? Luni imi consult avocatul si ii dau in judecata si pe Emil Boc si pe dragii de consilieri locali, pentru ca au autorizat o asemenea constructie pericol public. Nu cer decat daune morale, fiindca vreau sa plateasca cei vinovati si sa se invete minte sa fie responsabili. Vreau sa nu mai pateasca si alti copii ce a patit baiatul meu care acum este sub anestezie si in operatie. Plangea saracul copil de mi se rupea sufletul, trebuie sa ii puna oasele la loc de la antebrat. I-am facut RMN, la cap e ok, vreau sa le multumesc din suflet medicilor de pe Motilor, de la Pediatrie 1, doctorii au fost exemplari”, a declarat Mircea Turdean in exclusivitate pentru Ziar de Cluj.

author avatar
Mihai Koblenko
442 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger