AcasăNewsIncepe razboiul impotriva regimului Basescu

Incepe razboiul impotriva regimului Basescu

O adevarata forta politica in trecut, presedintele Traian Basescu pare ca este tinta unui atac lansat din toate partile.

Traian Basescu primeste lovitura dupa lovitura

Adversarii il desfiinteaza ori de cate ori au ocazia, omologii externi il ignora, democrat-liberalii s-au cam dezis de el, justitia il sfideaza, iar premierul in exercitiu joaca stramb. Aceasta este situatia in care se afla seful statului in acest moment. Constient de faptul ca lucrurile i-au cam scapat de sub control, Traian Basescu a incercat sa-si aranjeze o iesire triumfala din scena. Asa se explica scrisoarea transmisa liderilor opozitiei prin care anunta ca-si depune mandatul in cazul in care conditiile sale sunt indeplinite, dar si incercarile de a se aseza cu reprezentantii PNL si PSD la masa negocierilor.

Justitia da tonul ca Basescu nu mai e la putere

Asa cum se stie, relatia dintre magistrati si seful statului nu a fost niciodata una buna. Dupa ce au fost umiliti public de Basescu si semnalati ca principalii corupti ai tarii, judecatorii au declansat propria lor batalie. Pentru ca presedintele nu poate fi lovit direct, magistratii i-au distrus cea mai puternica arma: Directia Nationala Anticoruptie. Mai exact, de luni bune Daniel Morar si procurorii lui sunt pusi la colt si ridiculizati de sentintele prin care mai toate asa-zisele dosare de mare coruptie au fost respinse. De asemenea, in prag de alegeri, judecatorii nu numai ca au devenit mai retinuti in a-i pedepsi pe politicienii din opozitie, ba chiar au pus si de o tovarasie cu acestia. In paralel, DNA trebuie sa faca fata si ofensivei venite din partea DIICOT, structura rivala, considerata ”ultima reduta” a Opozitiei din lumea Serviciilor. Potrivit surselor noastre, in momentul de fata, intre cele doua institutii se duce o batalie apriga cu dosarele pe masa.

Ambasadorul SUA in Romania, Mark Gitenstein, influenteaza deciziile politice si economice de la Bucuresti

Mark Gitenstein are puterea sa schimbe deciziile autoritatilor de la Bucuresti

Ca Traian Basescu nu mai este binevazut nici in plan extern o demonstreaza implicarea constanta a ambasadorului SUA, Mark Gitenstein, in toate aspectele vietii sociale, economice si politice. In comparatie cu ceilalti ambasadori, si ii amintim aici pe Nicholas Taubman si Michael Guest, care se multumeau doar sa faca frumos pe la dineuri si receptii, Gitenstein este foarte bine ancorat in realitatile romanesti, insistand sa intervina ori de cate ori autoritatile noastre fac un pas gresit. Asa se face ca ambasadorul SUA ne-a criticat pentru faptul ca ne luptam cu coruptia doar din vorbe, ca nu suntem in stare sa repornim economia, ca ne dam cu stangul in dreptul cand vine vorba de privatizari etc. Cea mai recenta declaratie a lui Gitenstein a vizat un subiect la fel de delicat, cel a retrocedarilor proprietatilor. ”Sunt ingrijorat. Nu am studiat legislatia, vreau sa fac acest lucru. Am studiat varianta legislativa precedenta si am avut ingrijorari si fata de aceea. Nu uitati ca Romania este subiectul unei decizii CEDO care fixeaza anumiti parametri in ceea ce priveste standardele viitoare in aceasta problema ( a retrocedarii proprietatilor – n.r). (…) Eu si Guvernul SUA sustinem cea mai transparenta si eficienta varianta cu putinta de restituire a proprietatilor”, a afirmat ambasadorul SUA.

Ungureanu, la butoane

Razvan Ungureanu i-a bagat in corzi atat pe politicieni cat si pe oamenii de afaceri

De departe insa, raul cel mai mare ar putea sa-i vina lui Basescu tocmai de la Razvan Ungureanu. Aparent novice intr-ale politicii, premierul stie cum sa-si joace cartea, mizand pe cea mai puternica arma: banul. Altfel spus, din postura de director al SIE, serviciu care are posibilitatea sa investigheze absolut tot ce tine de finantele externe ale cetatenilor romani, Ungureanu a strans suficiente informatii despre politicienii si afaceristii care invart sume fabuloase prin offshore-uri si pe la Monaco. Avand aceste date la mana, seful Executivul a reusit sa-i puna cu botul pe labe pe toti baietii destepti, reusind astfel sa-si creeze loc de manevra. In felul acesta, Ungureanu l-a indepartat scurt pe Sorin Blejnar din fruntea ANAF, obtinand un imens capital de imagine.

author avatar
Victor Paun
2.019 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger