AcasăNewsIncepe "balul" ISIS la Euro?

Incepe „balul” ISIS la Euro?

Preocupati mai degraba de luptele dintre suporteri izbucnite in primele zile la Euro, francezii au uitat de pericolul numit ISIS, de parca nici n-ar fi existat.

A fost doar o amagire, caci combatantii Statului Islamic au lovit luni noapte. Langa Paris, in Magnanville (Yvelines), un luptator ISIS a ucis cu lovituri de cutit un politist (42 de ani) si pe sotia acestuia, crime revendicate imediat de agentia de stiri a gruparii teroriste.

Politistul era adjunct al comandantului comisariatului de politie din Mureaux si era imbracat in civil. A fost ucis cu noua lovituri de cutit in abdomen chiar in fata casei in care locuia. Dupa ce l-a ucis pe politist, atacatorul s-a baricadat in locuinta victimei, la Yvelines, si i-a luat ostatici pe sotia si pe baietelul acestuia. In timpul negocierilor cu fortele speciale, suspectul ar fi afirmat ca actioneaza in numele gruparii jihadiste Statul Islamic, iar vecinii confirma ca l-au auzit strigand „Allah Akbar”.

Deznodamandul crizei a fost violent si a intervenit dupa circa trei ore si jumatate de negocieri. Catre miezul noptii, fortele de ordine au dat asaltul asupra casei. S-au auzit numeroase impuscaturi, precum si doua explozii. In momentul in care au patruns in casa, fortele speciale l-au impuscat pe atacator, insa in interior au descoperit cadavrul partenerei politistului. Au reusit sa-l salveze doar pe baietelul in varsta de trei ani.

Pe fondul acestui incident si al securitatii tot mai precare, Euro 2016 are toate sansele sa se transforme intr-un carnagiu.

Asasinandu-i pe cei doi politisti francezi, Larossi Abbala, autorul faptei, condamnat deja pentru participare la o filiera jihadista, a urmat un nou plan terifiant pus la cale de gruparea terorista.

Abbala s-a supus noilor instructiuni dictate de ISIS, in care fortele de ordine occidentale se afla in fruntea listei tintelor atacurilor teroriste. Purtatorul oficial de cuvant al gruparii teroriste, sirianul Abu Mohammed Al-Adnani, continua sa-i indemne pe partizanii ISIS sa ia masuri in tarile lor de origine impotriva politiei si a tarilor din coalitia militara implicata in lupta anti ISIS in Siria si in Irak. Sapte politisti si militari si-au pierdut viata in atacurile islamiste din Franta, in ultimii patru ani, ”Atacati soldatii tiranilor, fortele de politie si de securitate, colaboratorii lor, serviciile de informatii”, a ordonat Al-Adnani. In conditiile in care Larossi Abbala s-a folosit de un cutit pentru a ucide, Al-Adnani i-a incurajt pe ”soldatii califatului” sa utilizeze orice arma pe care o au la indemana. ”Daca nu aveti explozibili sau arme (…) descurcati-va pentru a va apropia singuri de un necredincios francez sau american si zdrobiti-i capul cu o piatra, injunghiati-l, dati cu masina peste el, sugrumati-l, otraviti-l”. ”Pentru necredincios, fie ca este combatant sau civil, n-are importanta, sentinta este aceeasi: amandoi sunt dusmani, sangele lor este permis”, a transmis Al-Adnani. Cel pe care jihadisti il numesc ”seicul Adnani” este o figura importanta in cadrul ISIS, serviciile de informatii occidentale avand tendinta sa-l considere drept ”ministrul Atentatelor” care este insarcinat, in plus, si sa-i motiveze pe jihadistii izolati si sa supervizeze campaniile teroriste in Occident.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
577 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger