AcasăNewsIncepe BAC-ul 2018! Luni e prima proba orala

Incepe BAC-ul 2018! Luni e prima proba orala

Ca si pana acum, candidatii nu vor primi note la probele orale, ci unul dintre urmatoarele calificative: experimentat, avansat si mediu.

Chiar daca pana acum toata lumea stia ca „examenul maturitatii” are loc vara, sau, in cel mai rau caz toamna, din 2018 lucrurile stau cu totul altfel.

Ca si pana acum, candidatii nu vor primi note la probele orale, ci unul dintre urmatoarele calificative: experimentat, avansat si mediu.

In sensul in care BAC-ul incepe in ultima luna a iernii calendaristice, adica in februarie. Mai exact luni, 12.02, cu partea de evaluare a competentelor lingvistice si digitale. Prima proba a celei dintai sesiuni a Bacalaureatului 2018 este cea orala la limba si literatura romana si se va desfasra inclusiv pe 13 februarie.

Urmeaza apoi evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna, programata pentru 14-15 februarie, pentru ca vineri, 16 februarie, si apoi luni si marti, adica pe 19 si, respectiv, 20 februarie, candidatii inscrisi la sesiunea Bacalaureatului ce sta sa inceapa sa treaca prin evaluarea competentelor digitale. Cea de pe urma proba orala este cea de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala, programata pentru 21 si 22 februarie.

Urmeaza apoi o pauza. Si spunem asta pentru ca probele scrise ale primei sesiuni a Bacalareatului 2018 incep pe 25 iunie.

Din cate a anuntat duminica Ministerul Educatiei, adica in preziua primei sesiuni a BAC-ului din acest an, „sunt asteptati sa participe cei peste 177.000 de elevi din clasele a XII-a si a XIII-a, dar si absolventi din promotiile anterioare”.

sursa foto: facebook.com/www.edu.ro

 

author avatar
Cristina Stefan
821 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger