AcasăNewsIncendiul din "Colectiv": 24 de raniti sunt in continuare internati in spitale...

Incendiul din „Colectiv”: 24 de raniti sunt in continuare internati in spitale din Capitala. Trei, in stare critica

Cele mai recente informatii venite din directia Ministerului Sanatatii, cu privire la numarul pacientilor ramasi internati in tara, la aproximativ o luna si jumatate de la incendiul care a cuprins clubul bucurestean „Colectiv” indica faptul ca 24 de victime se afla si acum pe un pat de spital din Capitala.

Dintre aceste 24 de persoane, insa, trei sunt in stare critica, restul fiind pacienti a caror stare este stabila. Datele centralizate pana marti dimineata arata faptul ca, asemeni zilelor trecute, cei mai multi raniti din clubul cuprins de incendiul devastator din seara zilei de 30 octombrie raman in grija medicilor de la Spitalul de Arsi, de pe Calea Grivitei din Bucuresti, respectiv sase victime, in timp ce la Spitalul Bagdasar Arseni se mai afla internati 5 pacienți, iar la Spitalul Militat Central patru victime ale incendiului. Medicii de la Spitalul de Urgenta Floreasca monitorizeaza permanent si ingrijesc trei raniti adusi din „Colectiv”, la fel si cei de la Spitalul de pediatrie Grigore Alexandrescu. La Elias, in schimb, au ramas internate doar doua victime ale incendiului, in timp ce doctorii de la Spitalul C.C. Iliescu mai au in grija un singur ranit din dezastrul de la finele lunii octombrie.

E important de mentionat si faptul ca, in spitalele din afara tarii se afla, momentan, internate 28 de victime ale incendiului, care au fost transferate catre unitati medicale din strainatate, dar si ca pana la aceasta ora, in tara, au fost externate 58 de victime ale flacarilor si fumului care au inghitit, intr-o clipa, localul din sectorul 4 in care, in seara zilei de 30 octombrie, concerta trupa Goodbye to Gravity, in fata unei asistente formate din cateva sute de tineri, foarte multi dintre ei tineri.

Din pacate, insa, in ciuda efoturilor medicilor, pentru salvarea a zeci dintre victimele incendiului nu s-a mai putut face nimic, bilantul negru al tragediei din „Colectiv” fiind de 60 de decese.

author avatar
Cristina Stefan
139 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger