Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Incendiul de la Notre-Dame, stins dupa 9 ore de lupta cu focul

Incendiul de la Notre-Dame, stins dupa 9 ore de lupta cu focul

Autor:

Imaginile cu valvataia care a inghitit o parte din cladirea Notre-Dame, unul dintre elementele de suflet a culturii si spiritualitatii francezilor, atat de cautata in vizitele lor de turisti din toata lumea, au fost greu de privit.

 

notre 667x500 Incendiul de la Notre Dame, stins dupa 9 ore de lupta cu foculIn rastimpul, insa, in care unii francezi iesisera in strada sa se roage, cu lacrimi in ochi, marcati de cele intamplate, in care oameni simpli si demnitari din lumea intreaga au urmarit, alaturi de liderii francezi, desfasurarea operatiunii de stingere a incendiului puternic, peste 400 de pompieri au luptat din rasputeri sa limiteze proportiile dezastrului.

Au reusit sa stinga focul dupa mai bine de noua ore de eforturi. Din cate au anuntat pompierii parizieni, via Twitter, doi politisti si un pompie au fost usor raniti in aceasta operatiune. Totodata, aceeasi sursa a confirmat faptul ca structura catedralei a fost salvata, asemeni principalelor opere de arta ce se regaseau in incinta.

Cladirea-etalon a Parisului, cu o istorie datand de peste 800 de ani si o valoare inestimabila pentru natiunea franceza si pentru cultura mondiala, a fost afectata. Insa, promite presedintele Macron, catedrala va fi refacuta. In acest sens s-a inceput o campanie de strangere de fonduri.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!