AcasăNewsIncendiul de la Notre-Dame, stins dupa 9 ore de lupta cu focul

Incendiul de la Notre-Dame, stins dupa 9 ore de lupta cu focul

Imaginile cu valvataia care a inghitit o parte din cladirea Notre-Dame, unul dintre elementele de suflet a culturii si spiritualitatii francezilor, atat de cautata in vizitele lor de turisti din toata lumea, au fost greu de privit.

In rastimpul, insa, in care unii francezi iesisera in strada sa se roage, cu lacrimi in ochi, marcati de cele intamplate, in care oameni simpli si demnitari din lumea intreaga au urmarit, alaturi de liderii francezi, desfasurarea operatiunii de stingere a incendiului puternic, peste 400 de pompieri au luptat din rasputeri sa limiteze proportiile dezastrului.

Au reusit sa stinga focul dupa mai bine de noua ore de eforturi. Din cate au anuntat pompierii parizieni, via Twitter, doi politisti si un pompie au fost usor raniti in aceasta operatiune. Totodata, aceeasi sursa a confirmat faptul ca structura catedralei a fost salvata, asemeni principalelor opere de arta ce se regaseau in incinta.

Cladirea-etalon a Parisului, cu o istorie datand de peste 800 de ani si o valoare inestimabila pentru natiunea franceza si pentru cultura mondiala, a fost afectata. Insa, promite presedintele Macron, catedrala va fi refacuta. In acest sens s-a inceput o campanie de strangere de fonduri.

113 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger