AcasăNewsUPDATE Incendiu puternic la blocuri din Chiajna: tanara dusa la spital

UPDATE Incendiu puternic la blocuri din Chiajna: tanara dusa la spital

Pompierii s-au indreptat cu foarte multe autospeciale, vineri la pranz, la locul unui incendiu violent ce a cuprins partea superioara a mai multor imobile ce gazduiesc apartamente locuite.

UPDATE. Autoritatile au anuntat ca incendiul a fost localizat si ca se fac eforturi pentru stingerea acestuia.

Potrivit DSU, o tanara a fost dusa la spital, dupa ce a solicitat ajutorul medicilor, din primele evaluari rezultand ca a fost „intoxicata usor cu fum”.

UPDATE: Au fost suplimentate fortele de interventie care actioneaza in zona – astfel ca au fost aduse mai multe autospeciale care pot interveni de la inaltime pentru a domoli focul. Interventia de stingere a focului este, insa, ingreunata de faptul ca in zona nu sunt hidranti, de la care pompierii sa-si poata alimenta masinile.

Intre timp, s-a anuntat ca oamenii aflati in zona in care a izbucnit incendiul au primit recomandari prin sistemul RO-ALERT. Iata mesajul, conform DSU: „Interventie in desfasurare pentru stingerea unui incendiu izbucnit intr-un complex rezidential din zona Chiajna. Pentru asigurarea protectiei, populatiei din zona i se recomanda sa ramana in incinte, sa inchida geamurile si sa nu se expuna la fum. De asemenea, se recomanda permiterea accesului autospecialelor de interventie si evitarea zonei de manifestare. Respectati recomandarile pompierilor! DSU – IGSU”.

UPDATE: Primele date furnizate de catre reprezentantii Departamentului pentru Situatii de Urgenta indica faptul ca sunt 20 de autospeciale si echipaje de salvatori SMURD si de la descarcerare. „Incendiul se manifesta generalizat la mansarda a doua blocuri, pe o suprafata estimata la o mie de metri patrati. In acest moment nu se stie daca sunt victime. Se evacueaza persoanele din zona. Evenimentul este in plina desfasurare”, anunta DSU.

–-

Conform purtatorului de cuvant al ISU Bucuresti-Ilfov, „la fata locului ard 3 corpuri de cladire, care sunt lipite intre ele (…) este vorba despre o ardere generalizata, care s-a propagat violent pe orizontala”, focul manifestandu-se la nivelul etajului 3 – al podului mansardat al imobilelor.

Daniel Vasile a mai explicat, intr-o interventie telefonica in direct la Antena3, ca s-au format echipe de cautare si salvare care au intervenit in interiorul imobilelor in cauza. Totul, pentru a vedea daca sunt persoane care au ramas in incinta, pentru a le scoate din cladirea afectata de incendiu.

Inca nu se cunosc informatii despre cauza declansarii focului.

sursa foto: Facebook/DSU

author avatar
Cristina Stefan
240 afisari

1 COMENTARIU

  1. Pai da ca prostănacii mafia imobiliara nu respecta minim de 25 m între blocuri le mansardeaza lacom neignifug apoi le mai și îmbracă în poliestern. Aia e afumătorie umana bomba cu întârziere de tip Colectiva.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger