Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Incendiu istoric in California

Incendiu istoric in California

Autor:

Monstrul de foc, denumi ”Mendocino Complex”, nu este stapanit decat in proportie de 30%. Donald Trmp a dat vina pe legile de mediu.

 

incendiu Incendiu istoric in California

Pana acum, focul a distrus peste 114.000 de hectare, o suprafata de marimea orasului Los Angeles

Megaincendiul provine din doua focare separate, care au debutat al sfarsitul lunii trecute si care au distrus deja 114.850 de hectare, o suprafata apropiata cu cea a orasului Los Angeles. Incendiul Carr, care continua sa se manifeste in nordul Californiei, a ucis sapte persoane si a distrus peste 1.600 de cladiri, inclusiv o mie de locuinte. Pana luni, potrivit celui mai recent bilant publicat de CalFire, acest incendiu era controlat doar intr-un procent de 45%. Celalalt mare incendiu din regiune, Ferguson, care a determinat inchiderea partiala a Parcului National Yosemite, in plin sezon turistic, era controlat in procent de 38%.Peste 14.000 de pompieri americani lupta pe diverse fronturi in perioada actuala impotriva incendiilor din California.  Mai multe mii de persoane au fost evacuate de la debutul acestei serii de dezastre naturale. Unele au fost autorizate sa revina la locuintele lor in ultimele zile. ”Mendocino Complex” este clasificat ca cel mai mare incendiu din istoria recenta a Californiei. Presedintele american Donald a acuzat lipsa de apa pentru lupta impotriva incendiilor si a recomandat “taierea copacilor”, atacand legile privind protectia mediului decat schimbarile climatice. Potrivit lui Donald Trump, incendiile din California sunt “amplificate” de “legi incorecte de mediu care nu permit sa se utilizeze in mod corespunzator cantitati uriase de apa usor accesibila”.


3 comentarii to Incendiu istoric in California

  1. Chistoaca

    Ziceam zilele trecute ca Nato nu e pregatita pt lupta cu un razboi atipic. Eu banuiesc ca e o mana criminala in California de ani mereu incendii devastatoare. E o lupta ce se da cu focul ce mistuie un aliat. Atunci se cumpara 200 de avioane de stins si 100 de elicoptere si in juma de zi stingi focul acolo sau in Grecia ai invins lupta. La fel recomand defrisarea in curte cat si pompe de apa in curti si extinsoare. E bine nu costa mult ca in zone cheie de acces in padure sa puneti camere🎥 de miscare, alea sunt bine si pt control fauna.

  2. Chistoaca

    Sau hai si intorc ca la Ploiești sa inteleaga si un ofiter. Ce faci prima data daca Rusia bombardeaza un oras?

  3. Chistoaca

    Stiu raspunsul o sa zica-ai chic da rasian as-e bine de stiut intai stingem focul dupaia chicu. Poate pompierii au trecut la ingeras 👼…


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!