AcasăNewsIncendiile din Australia fac victime si in randul echipelor de interventie!

Incendiile din Australia fac victime si in randul echipelor de interventie!

Flacarile care au distrus in cateva zile suprafete imense de vegetatie, dar si foarte multe locuinte, in Australia, au facu o noua victima, de aceasta data din randul pilotilor avioanelor de interventie, care incearca sa stabileasca valvataia.

Un barbat aflat la mansa unui avion ce transporta un rezervor cu apa, pe care urma sa-l raspandeasca, de la inaltime, peste o zona cuprinsa de flacari situata la sud de capitala australiana, a pierit dupa ce aparatul de zbor s-a lovit de sol. Conform CNN, la bordul avionului nu se afla decat barbatul al carui trupul fara viata a fost gasit in apropierea epavei.

In ciuda eforturilor autoritatilor locale si a interventiei continue a pompierilor in reginile puternic afectate de incendiile de vegetatie, situatia pare inca departe de a se afla sub control, la peste o saptamana de la aparitia primelor focare.

Zilele trecute, oficialii statului New South Wales au decis instituirea starii de urgenta, ca urmare a situatiei dificile cu care se confrunta. In regiune, la momentul respectiv, bilantul pagubelor era imens, cu peste 200 de locuinte distruse de foc si foarte multi oameni nevoiti sa-si paraseasca gospodariile, de teama pericolului iminent.

74 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger