AcasăNewsInca un pod s-a prabusit in Italia

Inca un pod s-a prabusit in Italia

Autoritatile anticoruptie avertizeaza cu privire la infiltrarea mafiei in reconstructii

Podul Scafa, de pe autostrada 195, care leaga Cagliari de Capoterra, s-a prabusit miercuri din cauza furtunii extrem de violente care a lovit insula Sardinia. Incidentul, survenit la mai putin de doua luni de la surparea podului Morandi (Genova), pune in discutie starea infrastructurilor italiene.

Autoritatile anticoruptie avertizeaza cu privire la infiltrarea mafiei in reconstructii

In imaginile terifiante difuzate de pompieri se poate vedea cum podul a fost surpat de ape si s-a prabusit in raul care s-a revarsat din cauza ploilor abundente. Din fericire, nici un vehicul nu circula pe pod, acesta fiind inchis anterior din cauza aparitiei unei gauri mari pe calea de rulare . Discutiile s-au reaprins in Italia, dupa tragedia de la Genova din 14 august, soldata cu 43 de morti, pentru urgentarea intretinerii infrastructurilor de transport din peninsula italiana. Insa graba poate avea alte efecte, a avertizat autoritatea anticoruptie din Italia, Anac. Ea a vertizat miercuri guvernul cu privire la riscul infiltrarii mafiei in santierul de reconstructie al podului de la Genova si in alte lucrari de infrastructura. Renuntarea la reglementarile uzuale pentru a accelera reconstructia podului „implica de asemenea renuntarea la codul antimafia”, a afirmat presedintele Anac, Raffaele Cantone. ”Exista numeroase activitati legate de reconstructie, de la lucrarile de terasament la tratamentele de deseuri, in care companiile controlate de mafie, din nefericire, au, fara indoiala, know-how”, a explicat el. Presedintele regiunii Liguria, Giovanni Toti, a asigurat ca noul pod de la Genova va fi gata in toamna anului viitor.

Autoritatile au hotarat ca nu merita reconstruirea podului facut in 1982asa ca fragmentul cazut pe sine a fost demolat si impins cu o locomotiva

Dar, afirma Cantone, atribuirea contractului de reconstructie a podului Morandi fara o cerere de oferta publica ”ar putea facilita sarcina crimei organizate”. ”Mai ales ca mafia incearca sa se infiltreze in regiunea Liguria si in capitala Genova. Deci sunt necesare reguli stricte in atriburirea acestor contracte”, a spus Cantone. Traditional, principalele grupari mafiote sunt implantate in sudul peninsulei, dar s-au extins din ce in ce mai mult in nordul tarii, industrializat si mai bogat. Politia considera ca Ndrangheta calabreza gestioneaza afaceri legale in nord pentru a spala banii proveniti din traficul de droguri.

Rusii si le strica singuri

Cel putin o persoana a fost ranita dupa surparea unui pod aflat deasupra caii ferate din orasul Svobodny, in Extremul Orient rus. Viaductul s-a prabusit partial pe o linie a celebrei rute Transsiberiene. Ca ghinionul sa fie complet, un camion trecea podul in momentul cand acesta a cazut. Soferul a fost transportat la spital cu fracturi dar viata sa nu este in pericol.Traficul feroviat pe Trassiberiana a fost suspendat.

author avatar
Tudor Borcea
417 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger