AcasăNewsInca trei zile foarte friguroase in Capitala. Vor mai fi ninsori

Inca trei zile foarte friguroase in Capitala. Vor mai fi ninsori

Chiar daca se apropie luna lui Martisor, iarna pare mai decisa ca oricand sa-si arate coltii.

Meteorologii au prelungit valabilitatea avertizarilor de vreme rea, pana vineri seara. Si au emis o prognoza speciala si pentru Bucuresti. Astfel ca, locuitorii Capitalei afla din timp la ce sa se astepte din partea vremii. In mare, va fi vorba despre ninsori, dar si despre temperaturi foarte scazute.

Prognoza special realizata pentru Bucuresti are in vedere intervalul de pana sambata dimineata, la ora 08. In prima faza, reprezentantii ANM transmit ca, pana joi dimineata, la ora 08, va fi in continuare frig, chiar „ger in cea mai mare parte a intervalului”, in special noaptea, cand termometrele vor arata -17…-15 grade, posibil si mai putin de atat. Pe zi, maxima nu va trece de -8…-7 grade si va continua sa ninga, moderat, ceea ce va face ca noul strat de zapada sa fie de 20-35 de centimetri. Totodata, nici vantul nu va lipsi din peisaj, cu rafale de 30-40 km/h.

In intervalul imediat urmator, adica pana pe 2 martie, la ora 08, coordinatele vremii vor fi relatic similare: „valul de frig va persista si va fi ger in cea mai mare parte a intervalului. Temperatura maxima a zilei va fi de -7…-6 grade, iar noaptea minima termica se va situa in jurul valorii de -16 grade, posibil mai scazuta la periferia orasului. Cerul, variabil ziua, se va innora treptat in cursul noptii, iar spre dimineata va incepe sa ninga slab. Vantul va sufla slab si moderat”.

Nu in ultimul rand, specialistii ANM spun ca in perioada 2 martie, ora 08 – 3 martie, ora 08, va fi „ger in cea mai mare parte a intervalului” si ca maximele se vor situa in jurul valorii de -8 grade, in timp ce temperaturile minime vor fi  -11…-9 grade, „posibil usor mai scazuta la periferia orasului. Cerul va fi noros, temporar va ninge, iar stratul de zapada nou depus va fi, in medie, de 3…5 cm. Vantul va sufla slab si moderat”.

461 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger