Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Inca o taxa: garantia pentru ambalaj

Inca o taxa: garantia pentru ambalaj

Autor:

Cosul de cumparaturi al romanilor s-ar putea scumpi considerabil, daca Guvernul va da o Ordonanta de Urgenta prin care sa platim cate 2 lei pentru ambalajul reutilizabil al fiecarui produs cumparat.

 

Eco Serv International Colectare Deseuri Sticla Bucuresti Bucuresti 2963 Inca o taxa: garantia  pentru ambalaj“Operatorii economici care introduc pe piata nationala produse ambalate in ambalaje primare reutilizabile sunt obligati sa aplice sistemul garantie pentru ambalajele respective la o valoare unitara de 2 lei/buc.”, scrie in proiectul ordonantei. Banii vor putea fi recuperati daca ambalajul reutilizabil este dus inapoi la magazin, dupa consumarea produsului: “Operatorii economici care comercializeaza produse ambalate in ambalaje primare reutilizabile sunt obligati sa primeasca ambalajele reutilizabile la schimb sau sa ramburseze, la solicitarea cumparatorului, valoarea garantiei”. Astfel, este vorba despre o taxa de “garantie de reciclare”. In prezent, nu exista nicio taxa de acest fel, ci doar obligatia ca pe ambalajul produselor sa scrie ca acesta este reutilizabil.

OUG va intra in vigoare doar dupa ce va fi aprobata de Guvern si va fi publicata in Monitorul Oficial.  Nu uitati, este posibil insa ca nu toti consumatorii sa duca inapoi ambalajul, iar astfel sa nu-si recupereze banii.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!