AcasăNewsInca o cresa pe model danez s-a deschis in sectorul 1

Inca o cresa pe model danez s-a deschis in sectorul 1

????????????????????????????????????

Parintii copiilor de pana la trei ani au, de joi incepand, inca 120 de locuri disponibile pentru micutii lor, la o cresa din sectorul 1.

Mai exact, in cadrul Complexului de Servicii Sociale ”Sfantul Nicolae”, pe Str. Constantin Dobrogeanu Gherea nr. 74 . Cresa ”Sfantul Nicolae” a fost inaugurata de catre primarul Tudorache, din Sectorul 1 al Capitalei.

Unitatea educationala foloseste metodologia daneza de educatie, adaptata la contextul romanesc, cu accent pe dezvoltarea copiilor intr-un mediu creativ, in care acestia sa fie stimulati afectiv, cognitiv si psihomotor, din cate anunta primaria. Se urmareste astfel, trecerea de la ingrijirea medicala si sanitara spre invatare si creativitate, introducerea metodelor de explorare prin activitati in aer liber, cunoastere prin experienta proprie, pregatirea pentru viata scolara si bucuria de a invata. In plus, in acest sistem de educatie, parteneriatul cu familia in beneficiul dezvoltarii copilului si colaborarea intregii echipe sunt esentiale.

”Pentru noi, oamenii din administratia locala a Sectorului 1, investitiile in educatie sunt o prioritate permanenta. Sistemul de educatie de inspiratie daneza este foarte apreciat de catre parintii din Sectorul 1 pentru ca nu se rezuma doar la ingrijirea micutilor, ci pune accentul pe o dezvoltare a abilitatilor acestora. Pana in 2020, ne-am propus sa crestem capacitatea creselor cu cel putin 200 de locuri”, spune edilul Dan Tudorache.

Personalul implicat in procesul de educare si ingrijire a copiilor (educatori, ingrijitori, asistente medicale, medic pediatru) este format in vederea dezvoltarii competentelor in domeniul educatiei timpurii.

In prezent, la nivelul Sectorului 1, functioneaza cinci crese cu o capacitate totala de 630 de locuri, din care 330 sunt pe model romano-danez. Primaria Sectorului 1 a demarat in anul 2012 un proiect pilot de implementare a sistemului danez de educatie in cresele din Sectorul 1, adaptat contextului din Romania.

author avatar
Andrei Coman
1.138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger